TEB DUYURULARI 08/11/2018 00:00 Eczanelerde Bulundurulması Zorunlu İlaçlar ve Tıbbi Malzemelerin Güncel Listesi

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Bilindiği üzere, 12.04.2014 tarih ve 28970 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik kapsamında, eczanelerde bulundurulması mecburi olan ilaç, tıbbi madde ve malzemeler Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından iki yılda bir hazırlanan listeler ile belirlenmektedir.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Birliğimize gönderilen 20.06.2018 tarih ve 114333 sayılı yazı ile, eczanede bulundurulması mecburi ürün listesinin güncellenmesi kapsamında yapılması düşünülen değişikliklerle ilgili görüşlerimiz istenmiş; Birliğimiz tarafından, 26.06.2018 tarih ve 004548 sayılı yazımızla konu Bölge Eczacı Odalarımıza bildirilerek görüşleri alınmış ve görüşlerimiz Kuruma iletilmiştir.

Konu hakkında TİTCK tarafından yürütülen çalışmaların sonucunda, 08 Kasım 2018 tarihinde www.titck.gov.tr de yayımlanan “Eczanelerde Bulundurulması Zorunlu İlaçlar ve Tıbbi Malzemeler” başlıklı duyuru ile, ilgili listenin güncellendiği bildirilmektedir.

Güncel liste üzerinde yapılan incelemeye göre; listeden çıkarılan ve listeye eklenen maddelerin yer aldığı tablo ile “Eczanelerde Bulundurulması Zorunlu İlaçlar ve Tıbbi Malzemeler” için güncel liste yazımız ekinde iletilmektedir.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz.Arman Üney
Genel Sekreter

1) 08.11.2018 Tarihinde TİTCK Tarafından Yayımlanan Eczanelerde Bulundurulması Zorunlu İlaçlar ve Tıbbi Malzemelerin Güncel Listesi

2) Listeden Çıkarılan ve Listeye Eklenen İlaç Listesi