GEO DUYURULARI 11/08/2017 00:00 REÇETE KARŞILANMASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

www.gaziantepeo.org.tr gaziantepeo@gmail.com

Sayı:2017/1466                 11/08/2017

Değerli Meslektaşlarım,

Son günlerde reçete incelemelerinde sık yaşanan kesintiler ile ilgili olarak dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:
1-Anti-TNF ilaçlarını içeren ilaçların karşılanmasında;
İlaçların geri ödemesi için “İlaç Güvenlik İzlem Formu”nun hekimlerce doldurulduğuna dair beyanın ve formun seri numarasının reçete eden hekim tarafından reçetede belirtilmesi gerekir.(E-reçetelerde açıklama kısmında bu bilgilerin eklenmesi, manuel reçetelerde formun bizzat reçete ekine eklenmesi gerekmektedir.)
Ayrıca hasta onay formunun doldurulduğuna dair beyanın ve formun seri numarasının Sağlık Kurulu Raporunda yer alması gerekir.

2-Valasiklovir etken maddeli ilacın onaylı endikasyonlarından biri olan ‘’organ nakli sonrası görülen CMV endikasyonu ve hastalığın profilaksisi’’ nedeniyle çıkarılan raporlarda sadece böbrek nakli uygulanmış akut doku rejeksiyonu(reddi) olan hastalarda ödemesi yapılmaktadır.
Diğer doku nakillerinde ödenmemektedir.
Konuyu bilgilerinize rica ederim.

Yönetim Kurulu Adına
Ecz.A.Cem MERCAN