TEB DUYURULARI 07/10/2016 00:00 SGK Tarafından Yayımlanan Sabit (Statik) IP Uygulamasına Geçiş İşlemleri Konulu Duyuru Hk.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından “Sabit IP’ye Geçiş İşlemleriyle İlgili Tüm Sağlık Hizmet Sunucularının Dikkatine” başlıklı bir duyuru yayımlanmıştır.
Duyuruda, bilgi güvenliği kapsamında Kuruma veri gönderen her sağlık hizmet sunucusunun (hastane, eczane, optik) kullanıcı adı ve şifresi yanında IP kontrolünün de yapılacağı; bu sebeple hizmet sunucularının internet çıkış IP’lerini statik (sabit) IP ’ye dönüştürerek duyuruda yer alan ilgili uygulamadan giriş işlemlerini yapmak ve her statik IP değişikliğini Kuruma bildirmekle yükümlü olacağı bildirilmektedir.
İlk etapta her sağlık hizmet sunucusuna en fazla 3 sabit (statik) IP bildirme hakkı tanınacağı ve değişiklik yapılmak istenmesi halinde hizmet sunucularının bağlı oldukları Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine yazılı başvuruları sonrası işleme alınması sağlanacağı; veri gönderimi esnasında bildirilen statik IP ve MEDULA tesis kodu eşleştirmesi yapılıp, Kuruma bildirilmeyen IP’lerden işleme izin verilmeyeceği belirtilmektedir.
Sabit IP uygulamasına geçiş işlemleri hakkında Kurum yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, eczacılarımız tarafından bildirimi yapılacak sabit IP(ler) hakkında; öncelikli olarak eczaneye ait olan internet hattının statik IP’sinin bildirilmesi; isteğe bağlı olarak da ikinci ve üçüncü statik IP bildirilmesi durumunda eczacının cep telefonu veya mobil data hattına ait statik IP’sinin ve evinde internet bağlantısı var ise ev bilgisayarının statik IP’sinin bildirilmesi Kurum yetkililerince tavsiye edilmektedir.
Duyuruda, 15.10.2016 tarihinden sonra MEDULA Tesis kodu ve statik IP eşleştirme kontrollerine başlanılması planlanmakta olduğu belirtilmekle birlikte, eczacılarımızın sabit IP bildirim işlemlerini bu tarihe kadar tamamlayamaması halinde, Kurum tarafından ek süre tanınması ve ihtiyaç duyulması halinde, tanımlanabilecek sabit IP sayısının artırılması konuları Kurumla görüşülmüş olup, ilerleyen günlerde bu konu hakkında bilgilendirme yapılacaktır.
Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Türk Eczacıları Birliği - SGK Tarafından Yayımlanan Sabit (Statik) IP Uygulamasına Geçiş İşlemleri Konulu Duyuru Hk.

SGK Duyurusu için tıklayınız.

Medula Eczane KullanıcılarI

MEDULA Eczane Uygulamasında yer alan “Bilgi Güncelleme” modülünden statik IP girişlerinizi yapınız.