GEO DUYURULARI 10/02/2017 00:00 Suriyeli Mülteci Reçetelerinde Dikkat Edilecek Hususlar Hakkında

8.BÖLGE GAZİANTEP ECZACI ODASI

TEL: 0 (342) 3229030-31   FAX: 0 (342) 3229074

www.gaziantepeo.org.tr gaziantepeo@gmail.com

Sayı:2017/160                                                                                              07/02/2017

Değerli Meslektaşlarım,

Bilindiği üzere Kasım 2016 reçete döneminden itibaren, Suriyeli misafir reçeteleri Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Ertuğrul Gazi SSGM tarafından incelenmekte olup ,eczanelerimizin reçete karşılarken aşağıdaki hususlara dikkat etmesi ,mağduriyet yaşanmaması açısından önemlidir.

1. Faturalar SGK adına değil; bağlı bulunulan  İl Valiliği (…..Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) adına düzenlenecektir.
  2. Fatura teslim adresi,Ertuğrul Gazi Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Mamak Cad. No:213/C (Mamak Belediye Binası Yanı) MAMAK/ANKARA olacaktır.
  3. AFAD reçetelerinde SGK protokolü uygulanmamaktadır.Ama SUT kuralları geçerlidir. İNFERTİLİTE tedavisi, AFAD ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan Götürü Bedel Üzerinden Sağlık Hizmeti Alım Protokolünün 9.maddesine göre kapsam dışında olduğundan, infertilite tedavisinde kullanılan ilaçlar ödenmemektedir. Ayrıca; sadece infertilite teşhisi yazılan reçetelerde, infertilite ilaçları dışındaki diğer ilaçlar da ödenmemektedir.
  1. Suriyeli misafirlerin Üniversite hastanelerinde yapılan tedavilerinde SEVK istenmektedir.
  2. Suriyeli misafir reçetelerinde yapılan kesintilere itiraz için, odamız eczacısı Ecz.Eda AKALTIN ile irtibata geçmeniz önemle duyurulur.

Yönetim Kurulu Adına

Ecz. A. Cem MERCAN