GEO DUYURULARI 30/12/2017 00:00 T.C.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba ile Görüşme

T.C.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba ile Görüşme

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Başkanı Ecz.Erdoğan Çolak, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz.Arman Üney, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Cem Mercül ve Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Serdar Türkaydın, 28.12.2017 tarihinde T.C.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Sayın Bakana, Gıda Tarım İl Müdürlükleri tarafından eczanelerden işletme kayıt onay belgesi istenmesi ve eczanelerde denetim yapılması uygulamalarının mevzuatımıza aykırı olduğu ve bu konuda eczacılara verilen para cezalarının yargı tarafından iptal edildiği hususları iletilerek, bu uygulamaların sona erdirilmesi talebimiz arz edildi.

Ayrıca, ilaç formundaki gıda takviyeleri, bitkisel ilaç vb. ürünlerin piyasada kontrolsüzce bulunması ve temin edilmesi nedeniyle kamu sağlığının tehlikeye atıldığına dikkat çekilerek; bu tür ürünlerin Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılması ve sadece eczanelerden satılması talebimiz de iletildi.

Veteriner tıbbi ürün satışı yapan yerlerin, Bakanlık bünyesinde oluşturulan takip sistemine kayıt olmasının istenmesi ile ilgili olarak da, veteriner tıbbi ürünlerde de, beşeri tıbbi ürünlerde olduğu gibi karekod sistemine geçilmesi uygulamalarında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Birliğimiz tarafından birlikte çalışmalar yapılması değerlendirildi.

Sayın Bakan, aktardığımız konuları dikkatle dinledi ve bu konular hakkında gerekli çalışmaların başlatılması için Müsteşar Yardımcısı Dr.Nihat Pakdil’e talimat verdi.

Türk Eczacıları Birliği Heyeti, Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr.Nihat Pakdil ile de bir görüşme gerçekleştirerek, Sayın Bakan ile görüşülen konuların detaylarını kendisine aktardı ve görüşmede gündeme alınan konular hakkında Bakanlık ile Birliğimiz tarafından ortak çalışma yapılması değerlendirildi.