BESLENME SOL. 2 /8/ 2017

SGK ile odamız itiraz komisyonunun yaptığı kesinti değerlendirme toplantıları sonucunda, son zamanlarda sık yaşanan kesinti nedenleri aşağıdadır.
1-Beslenme solüsyonlarının jenerik isminin raporda belirtilmemiş olması ve reçetede yazılı olan beslenme solüsyonunun rapordaki jenerik isimle eşleşmemesinden kaynaklandığı görülmektedir.
Eczanelerimizin reçetelerinde kesinti ile karşılaşmaması için, raporda ürünün jenerik isminin mutlaka belirtilmesi, reçete ve raporda yazan ürünün birbiriyle aynı olması gerekmektedir.
Kesinti yapıldıktan sonra raporda yapılan ekleme ve düzeltmeler, o kesintiyi kapsamamakta olup, eklenme tarihinden sonra karşılanan reçeteler için geçerlidir.
Reçetede olmayan ürünün verilmesi kesinti nedeni olduğu gibi, SGK İlaç Temin Protokolünün 5.3.4 (Reçetede yazılı ilaç yerine farmasötik eşdeğer olmayan ilaç verilmesi durumunda,bir fatura döneminde ilaç bedelinin 5(beş) katından az olmamak üzere 500(beşyüz) TL cezai şart uygulanır)maddesine istinaden para cezası uygulanmaktadır.
2-Enteral beslenme solüsyonu içeren raporların katılım payından muaf olması için
Rapor kodu:10.7 ise
ICD-10 kodu:(F00) (F02-F03) kodları ve alt kodları şeklinde olmalıdır.

Rapor kodu: 4.4. ise 

ICD-10 kodu: G46 ile I69 ve bunların alt kodları şeklinde olmalıdır.

bunların dışındaki ICD-10 kodları katılım paylı olarak ödenmektedir.
Ayrıca ICD-10 kodu G.30 ise katılım paylı olarak ödenmektedir.
Rapor kodu:20.00 ise
ICD-10 kodu:G30 ve alt kodları şeklinde olmalıdır.

 

Eczanelerimizin reçete incelemelerinde mağduriyet yaşamaması adına reçete karşılarken bu hususlara dikkat edilmesi önemle rica olunur.

NÖBETÇİ ECZANELER ECZACI REHBERİ İLAÇ BİLGİ SORGULAMA ZORUNLU İLAÇ LİSTESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ
Copyright 2011 - 2016 ©
Bu site, en iyi Google Chrome tarayıcısı ile görüntülenmektedir.
Eflatunweb İnternet Hizmetleri - Web/Ios/Android