ANA SAYFAYA DÖN

ANA SAYFAYA DÖN
ANA SAYFAYA DÖN

ANA SAYFAYA DÖN

Hepatit

GAZİANTEP ECZACILAR ODASI - SGK SORU-CEVAP SAYFASI

Sorularda Arama

İYİ GÜNLER. RAPOR BİLGİSİ : 26.08.2019 TARİHLİ HBVDNA:>170 MİLYON, HBSAG :(+) ANTİHBS:(-)HBEAG:(+)ANTİHBE:(-),AST:119,ALT:241 DİR. 10.09.2019 TARİHLİ GAÜN TIP FAKÜLTESİ 17291-19 NOLU PATOLOJİ RAPORUNA GORE HAİ:5/18 FİBROZ:3/6 OLUP HASTAYA SGKFJ5 PEGİNTERFERON ALFA-2A 180 MCG 1X1 ADET/HAFTA 48 HAFTA BOYUNCA KULLANIMI UYGUNDUR. 06.01.1.6.1.1 HEPATİT BE VEYA KRONİK HEPATİT D'DE(GASTRO/ENFEKSİYON) İNTERFERON KUL..(B18.0)(B18.1).. B18.1 KRONİK VİRAL HEPATİT B,DELTA AJANSIZ BU BİLGİLERE İSTİNADEN HASTAYA 12 ADET PEGASYS HAZ.ENJ. VEREBİLİR MİYİZ ? TEŞEKKÜRLER İYİ CALIŞMALAR.

AYDIN ECZANESİ tarafından, 11.09.2019 10:51 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

06/03/2018 tarihli rapora istinaden HBS AG (+) ANTİ HBS (-) HBV DNA (+) 81.5 MİLYON IU/ML AST:291 ALT:580 (24/01/2018 TARİH VE 000857 NOLU İMMUNSUPESTİF İLAÇ TEDAVİSİ ALAN HASTA RENAL TX'Lİ HEPATİT B HASTANIN BAŞLAMA KRİTERLERİ HASTANIN TEDAVİSİNE BAŞLADIĞI TARİHTEKİ MEVZUATA UYGUNDUR 06/03/2019 TARİHLİ TAHLİLLERİ HBSAG (+) ANTİ HBS (-) HBV DNA (-) AÇIKLAMALI RAPORA İSTİNADEN HEDNAVİR 1 MG VERİLEBİLİRMİ

CEYLAN ECZANESI tarafından, 20.06.2019 17:26 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

.

CEYLAN ECZANESI tarafından, 20.06.2019 17:21 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

08.08.2018 tarihli HBSAG POZİTİF ANTİ HBS NEGATİF HBVDNA SAPTANMADI TENOFOVİR 245 MG 1X1 KULLANIMI UYGUNDUR. TEDAVİ BAŞLAMA KRITERLERİ BAŞLADIĞI DÖNEMDEKİ MEVZUATA UYGUNDUR. 08.02.2016 TARİHLİ RAPOR İLE KRONİK HEPATİT B HBSAG POZİTİF HBVDNA:6.9825 IU/ML ALT NORMAL DEGERLERİN İKİ KATINDAN YÜKSEK HAI:3/18 F:2/6 TANISIYLA PEGİLE İNFERTERON ALFA 2B KULLANAN HASTANIN TEDAVİ SONU HBV DNA NEGATİF OLARAK TESPİT EDİLDİ, ANCAK TAKİPLERDE 22.01.2018 HBVDNA 7.916 IU/ML HBSAG POZİTİF HBAG NEGATİF OLMASI NEDENİYLE TENOFOVİR BAŞLAMASI UYGUNDUR. TENOVİR 245 MG BU RAPORLA VERİLİRMİ.TEŞEKKÜRLER

DERYA ATAY ECZANESI tarafından, 17.06.2019 18:20 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

MRB: RAP açık kısmı; 13/05/2019 tarih 884 nolu raporla İMMÜNSÜPRESSİF tedavi almaktadır. (ilaç HUMİRA) ANTİ HBC IGG ( + ) - TANI; B18.1 Kronik Viral Hepatit B, (hasta ilk defa kullanacak ) bu bilgilerle QUANTAVİR ödenirmi... hasta tc: 406 272 809 42

ISTASYON ÖZSÖYLER ECZANESİ tarafından, 23.05.2019 10:06 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

10.10.1011 de hbsag (+) hdvdna 33000ıu /ml KARACİĞER BİYOPSİSİ HAİ 5/18 FİBROZ 2/6LAMUVIDINE BAŞLANAN HASTADA DAHA SONRA TENOFOVIRE GEÇİLMİŞ 27.1.2015 DE HBSAG (+) 23.03.2016 TARİH VE 160039817 NOLU RAPORA İSTİNADEN DEVAM RAPORUDUR.18.01.2017 TARİHLİ GUNCEL TAHLİL SONUCUNA GÖRE HBS AG (+) ANTI HBS (-) TARİHLİ TAHLİL SONUCU HBS AG ( +) ANTI HDS (-) DIR . 21.12.2017 TARİH VE 170176049 NOLU ISTINADEN DEVAM RAPORUDUR GÜNCEL DEĞER 04.02.2019 HBS AG (+) ANTI HBS (-) &TENOFOVIR DİSOPROSIL FURUMAT AĞZDAN KATKI 245 MG BİR GÜN 1 1 ADET HASTANIN TC.Sİ : 18688996218 RAPORUMUZDA PROBLEM VAR MI TSK EDERİM

YAŞAMALI ECZANESİ tarafından, 18.04.2019 09:41 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

10.10.1011 de hbsag (+) hdvdna 33000ıu /ml KARACİĞER BİYOPSİSİ HAİ 5/18 FİBROZ 2/6LAMUVIDINE BAŞLANAN HASTADA DAHA SONRA TENOFOVIRE GEÇİLMİŞ 27.1.2015 DE HBSAG (+) 23.03.2016 TARİH VE 160039817 NOLU RAPORA İSTİNADEN DEVAM RAPORUDUR.18.01.2017 TARİHLİ GUNCEL TAHLİL SONUCUNA GÖRE HBS AG (+) ANTI HBS (-) TARİHLİ TAHLİL SONUCU HBS AG ( +) ANTI HDS (-) DIR . 21.12.2017 TARİH VE 170176049 NOLU ISTINADEN DEVAM RAPORUDUR GÜNCEL DEĞER 04.02.2019 HBS AG (+) ANTI HBS (-) &TENOFOVIR DİSOPROSIL FURUMAT AĞZDAN KATKI 245 MG BİR GÜN 1 1 ADET HASTANIN TC.Sİ : 18688996218 RAPORUMUZDA PROBLEM VAR MI TSK EDERİM

YAŞAMALI ECZANESİ tarafından, 18.04.2019 09:41 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İYİ GÜNLER KOLAY GELSİN 30,03,2018 TARİHLİ TAHLİL DEĞERLERİNE GÖRE HBV DNA 1,55 MİLYON HBSAG NEGATİF ANTİ-HBS POZİTİF HASTAYA 18-03-2019 TARİHLİ YENİ BİR HEPATİT B RAPORU ÇIKARILMIŞ VE RAPORA 18-03-2019 TARİHLİ HBV DNA NEGATİF SONUÇ EKLENMİŞ BU ŞEKİLDE KARŞILANA BİLİR Mİ

KALEOGLU ECZANESİ tarafından, 08.04.2019 12:04 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İYİ ÇALIŞMALAR.. Tedavi öncesi KC Bx HAİ:7 fibrozis:2 &perimer hastanesi 14,06,2013&Tedavi öncesi HBsAg(+) HBeAG(+)&Anti HBs (-) tedavinin 21.ayındaHBV DNA :HBsAG (+) HBeAg(+) anti HBs(-) tedavinin 21.ayında &HBVDNA :292536 ıu/ml Tarih:24,06,2013&458720 nl iaç kullanım raporu ile tedavi almakda olan hastanın başlama kriterleri hastanın tedavisinde başladığı tarihteki mevzuata uygundur. & Tarih :16,06,2015 Hastanın tedaviye devam etmesine rağmen HBVDNA (+) olup tedaviye ENTEKAVİR eklenmesi uygundur.Tarih 20,06,2016 HBsAg (+)tedavinin devamı uygundur.&Tenefovir ,Disopraksil,Entakavir&Tarih:02,06,2017 HBsAg (+) olan hastanın devamı uygundur.30,05,2018 HBsAg (+) Tedavinin devamı uygundur. ibareli rapora istinaden Quantavir 0,5 ve Tenoviral 245 mg tb verilebilirmi ?

CEYLAN ECZANESI tarafından, 18.02.2019 12:11 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

HASTANIN ÖNCEKİ RAPORLARINDA IMMUNOSUPRESIF TEDAVI ALDIGI YAZMIYUOR (2017VE 2018 RAPORLARINDA) 2019 RAPORUNDA YAZIYOR HASTA BU İLACI 4 YILDIR KULLANIYOR ZEFFIX 100 MG TB BU İLACI KARSILAMALIMIYIM BIR SIKINTI OLURMU RECETE ORNEKLEMEYE DUSMEMIS HİC

SEYİT ECZANESİ tarafından, 08.02.2019 12:11 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İYİ GÜNLER KOLAY GELSİN ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ENFEKSİYON HAS UZMANI TARAFINDAN CIKARILAN YENİ RAPORUMUZDA ŞU İBARE YER ALMAKTADIR KRONİK HEPATİT B 27/07/2018 TARİHLİ HBV DNA 337 BİN IU/ML HBS AG:(+)ANTİ-HBS:(-)06/08/2018 TARİHLİ BİYOPSİ SONUCU FİBROZİS 3/6 HAİ :5/18 04/12/2018 TARİHLİ HBV DNA 26 BİN İU /ML HBS AG:(+)ANTİ-HBS :(-)ENTEKAVİR 0.5 MG TABLET TEDAVİYE DEVAM UYGUNDUR İBARESİNE DAYANARAK QUANTAVİR 0.5 TB VERE BİLİRMİYİZ İYİ GÜNLER

BAHAR YILDIZ Eczanesi tarafından, 08.02.2019 11:09 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

MRB LAR ZEFFİX 100 MG TB RAPORUN ACIKLAMA KISMI ŞU ŞEKİLDE TESHIS KODU HEPATIT B ICD KRONIK VIRAL HEPATIT B ANTİ-TNF AJAN KULLANAN HASTADA 25/04/2018 TARİH 23.... NOLU RAPORUNA ISTINADEN 19/07/2018 TARIHLI HBS AG(-),ANTİ HBC (+) OLMASI NEDENIYLE LAMIVUDIN 1*1 PROFILAKSISI BASLANMASI UYGUNDUR RAPOR EKSIKMI KARACIGER BIYOPSISI YAZILMASI GEREKIYORMU HBS AG(-) HASTA BU İLACI BIR YILDAN FAZLA KULLANAMAZMI 2016 VE 2017 VE 2018 YILLARINDA KULLANMIS ARTIK BU İLACI VERILMEMESIMI GEREKIR BIDE KARACIGER BIYOPSISININ YAZILMASI GEREKIRMI RAPORA

SEYİT ECZANESİ tarafından, 07.02.2019 17:17 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İYİ ÇALIŞMALAR 13/09/2017 TARHİNDE 23706 prt numarası ile çıkartılan raporun devamıdır.Kronik hepatit b tanısı olan hastaya 2016 yılında böbrek nakli yapılmış olup hasta şuanda immunsupres,f tedavi kullanmaktadır.Hastanın 05/11/2018 tarihli tetkiklerinde HBsAG :pozitif anti -HBs:negatif sonuçlanmış olup hastanın profilaktik amaçlı olarak entekavir tedavisine devam etmesi gerekmektedir.hastanın tedaviye başlama kriteri ile ilgili tarihdeki mevzuata uygundur. ibareli rapor açıklamasına istinaden baraclude 0,5 verilibilirmi ?

CEYLAN ECZANESI tarafından, 05.02.2019 10:04 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Kolay gelsin daha önce sormuştum raporlar sürekli hepatit b gastro olarak çıkmış sadece açıklama kısmında immunsupresif tedavi alacağı belirtilmiştir.Böyle karşılanabilir mi diğer tüm raporlarda dna seviyesi hbs ag pozitifliği tüm tahlil sonuçları tarihleriyle beraber yazıyor

ŞEKEROĞLU ECZANESİ tarafından, 30.01.2019 16:43 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Kolay gelsin hastaya devam tedavisi olarak kronik viral hepatit raporu çıkarılmış sadece bu bilgiler yazıyor 22.01.2019 tarihli HbsAg + Antihbs - immunosupresif tedavisi devam ettiği için entekavir tedavisinin devamı uygundur. Bu şekilde reçeteyi karşılayabilir miyim bir önceki raporunda bütün tahlil sonuçları hbv dna seviyesi yazıyor. Bu rapora da ekleme yaptırmam gerekir mi

ŞEKEROĞLU ECZANESİ tarafından, 30.01.2019 13:56 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

HBs Ag (+) Anti HBE (+) HBV DNA :2299 ıu / ml&Anti Delta (-) ALT:68 ıu / ml&HAİ:3 / 6 Fibrozis :2 / 6&1. Tenefovir adipexovil 1x1 &Tarih:23.05.2017&HBs Ag &(+) olan hastanın&tedavisinin devamı uygundur& &TENEFOVIR DISOPROKSIL FUMARAT 1*1 &HASTAMIZ İLAÇ KULLANMAYA ARA VERMİŞ &YAKLASIK 1 YILDAN BERİ İLACA ARTA VERMİŞ &SUAN ALT: 52.7 IU/ML,HBV DNA 3.4*1013 IU&/ML &HBS Ag(+) &HASTANIN TEDAVIYE TEKRAR BASLAMASI UYGUNDUR & BU RAPOR UYGUNMUDUR.KOLAY GELSİN

AYDAN ECZANESİ tarafından, 22.01.2019 10:43 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

KRONİK HEPATİT C HASTASI OLUP AntiHCV (+),HCVRNA(+)'dır.14.11.2018 tarihli HCVRNA:625 bin,Genotip 1b'dir.31.12.2018 tarihli gaziantep üniversitesi tıp fakültesinde yapılan 21726-18 nolu biyopsi raporuna göre FİBROZİS:6/6,HAİ:7/18'dir. Albumin:3.5,INR:1.05,Trombosit:168.000,USG:dalak normal,assit yok,varis yok,Ensefolopati yoktur.Mevcut bulgularla tedavi deneyimsiz ve kompanse siroz,CHİLD A olup: (viekirax) SGKG47 OMBİTASVİR 12.5 MG/PARİTAPREVİR 75 MG/RİTONAVİR 50 MG 1X2/günde (Exviera) SGKG48 DASABUVIR 250 MG 2*1/günde 12 hafta süreyle kullanması uygundur. BU RAPORU UYGUNMUDUR

AYDAN ECZANESİ tarafından, 21.01.2019 16:55 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

KRONİK HEPATİT C HASTASI OLUP AntiHCV (+),HCVRNA(+)'dır.14.11.2018 tarihli HCVRNA:625 bin,Genotip 1b'dir.31.12.2018 tarihli gaziantep üniversitesi tıp fakültesinde yapılan 21726-18 nolu biyopsi raporuna göre FİBROZİS:6/6,HAİ:7/18'dir. Albumin:3.5,INR:1.05,Trombosit:168.000,USG:dalak normal,assit yok,varis yok,Ensefolopati yoktur.Mevcut bulgularla tedavi deneyimsiz ve kompanse siroz,CHİLD A olup: (viekirax) SGKG47 OMBİTASVİR 12.5 MG/PARİTAPREVİR 75 MG/RİTONAVİR 50 MG 1X2/günde (Exviera) SGKG48 DASABUVIR 250 MG 2*1/günde 12 hafta süreyle kullanması uygundur. BU RAPORU UYGUNMUDUR

AYDAN ECZANESİ tarafından, 21.01.2019 16:55 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

11.10.2016 TARİHLİ HBV DNA 0 HBs Ag (+) Anti HBs (-) olup tedavinin devamı uygundur. 13.11.2017 TARİHLİ HBV DNA 0 HBs Ag (+) Anti HBs (-) olup tedavinin devamı uygundur. 04.01.2019 TARİHLİ HBV DNA:<20,HBs Ag (+) Anti HBs (-) olup tedavinin devamı uygundur. Başlama kriterleri hastanın tedaviye başladığı mevzuata uygundur. sutuna sığgmadı raporun devamı

YAVUZLAR ECZANESİ tarafından, 21.01.2019 10:56 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

182670 NOLU RAPORA GÖRE;B18.1-KRONIK HEPATİT B,K74-KARACİĞER FİBROZ VE SİROZU,ALKALEN REFLÜ GASTRIT,HBS AG(+),HBE AG(-),ANTİ HBE (+),HBV DNA:945.000 IU/ML,PLT:21,2,TROMBOSİT:66.000,ALBUMİN:2,49,USG`DE SPLENOGALİ VE ASSİT (+),ENDOSKOPİDE:ÖZEFAGUS VARİSLERİ MEVCUT,KR.HEPATİT B`YE BAĞLI KARACİĞER SİROZU OLAN HASTAYA KARACİĞER BİYOPSİSİ YAPILMASI KONTRENDİKEDİR. 15.11.2012 TARİHLİ TETKİKLERİNDE HBVDNA:22 IU/ML(+),HBSAG(+) 16.12.2013 HBVDNA<20,ANTİHBS(-),HBSAG(+),HBEAG(-),ANTİHBE(+) OLDUĞUNDAN;ENTECAVİR 0,5 MG TB 1X1 TEDAVİSİNİN DEVAMI UYGUNDUR.BAŞLAMA KRİTERLERİ HASTANIN TEDAVİYE BAŞLADIĞI TARİHTEKİ MEVZUATA UYGUNDUR 21/08/2015 tarihli HBV DNA :0 HBs Ag(+) olduğundan tedavisinin devamı uygundur., SGKEZA ENTEKAVIR, SGKFM0 21.03.2016 tarihli HBVDNA:0,HBsAg(+),AntiHBs(-) olup tedavinin devamı uygundur. 11.10.2016 TARİHLİ HBV DNA 0 HBs Ag (+) Anti HBs (-) olup tedavinin devamı uygudur.reçeteye baraclude yazılmış verebilirmiyiz.teşekürler

YAVUZLAR ECZANESİ tarafından, 21.01.2019 10:46 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
NÖBETÇİ ECZANELER ECZACI REHBERİ İLAÇ BİLGİ SORGULAMA ZORUNLU İLAÇ LİSTESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ
Copyright 2011 - 2016 ©
Bu site, en iyi Google Chrome tarayıcısı ile görüntülenmektedir.
Eflatunweb İnternet Hizmetleri - Web/Ios/Android logo tasarım 
kurumsal mail 
info mail 
yazılım uzmanı 
şirket maili 
kıvırcık