GEO DUYURULARI 23/01/2020 00:00 2020 SGK PROTOKOL GÖRÜŞMELERİ HAKKINDA.

 

2020/107                                                                                                           23.01.2020

 

 

 

Değerli meslektaşlarımız;

2016 yılında 4 yıllık olarak imzalanan ve bu yıl süresi dolan İlaç Teminine İlişkin Protokolün yenilenmesi çalışmaları TEB ve SGK arasında başladı. SGK protokolü, mesleki yaşamımızı derinden etkileyen ve geleceğimizi şekillendiren bir protokol olması nedeniyle mesleki gündemimizin  en önemli parçası.

Bilindiği gibi eczanelerimizin artan iş yükü ve yaşadığı sorunların önemli bir bölümü bu protokol ve getirdiği uygulamalardan kaynaklanmaktadır. Eczane gelir/gider dengesinin eczacı aleyhine bozulması, kurumun zaman zaman uygulamaya koyduğu keyfi düzenlemeler asli işimiz olan sağlık hizmetini sunmamızı zorlaştırmakta ve gelişmiş ülkelerde olduğu gibi kamunun ve hastanın yararına sunulabilecek birçok yeni eczane hizmetini uygulamamızı da mümkün kılmamaktadır.

Bu temel gerekçelerle, yeni protokolle ilgili gerek Merkez Heyetimize yazılı olarak sunduğumuz gerekse düzenlenen çalıştay vasıtasıyla ilettiğimiz öneri ve taleplerimizi siz değerli meslektaşlarımızla da paylaşmayı önemli görüyoruz;

 

Ayrıca eczanelerimizin kuruma yaptığı ıskontonun toplam tutarı sürekli artarak altından kalkılamaz rakamlara ulaşmıştır. 2019 yılı Ek Protokol ile elde ettiğimiz maddi kazanım ancak iskonto artışımızı karşılamaktadır. 2019 yılında yaşanan ilaç fiyat artışı sonrası Kuruma yaptığımız toplam iskonto bir milyar TL sınırını aşmış durumdadır.

Tüm bu nedenlerle eczanelerin kuruma yaptığı iskontolar kaldırılmalıdır.

Protokolün 3.2.15.2, 4.3.6, 5.3.2 ve 5.3.5 numaralı maddeleri, ek doğrulama yöntemi uygulaması ile birlikte eczacıyı güvence altına alacak, uygulama hatalarını engelleyecek şekilde yeniden düzenlenmelidir.

Özetle;

Daha adil, siz değerli meslektaşlarımızın iş yükünü azaltan, haksız uygulamaların önüne geçecek ve ekonomik olarak eczanelerimizi rahatlatacak bir protokole ihtiyacımız var. 

Bu amaç ve bilinçle, önümüzdeki zorlu süreçte sizlerden aldığımız güçle, protokolle ilgili yukarıda dile getirdiğimiz taleplerimizi gerçekleştirmek için elimizden gelen gayreti gösterecek ve gelişmelerle ilgili sizleri sürekli bilgilendireceğiz.

Saygılarımızla.

           

Duyuru Okunma Sayısı : 4088
NÖBETÇİ ECZANELER ECZACI REHBERİ İLAÇ BİLGİ SORGULAMA ZORUNLU İLAÇ LİSTESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ
Copyright 2011 - 2016 ©
Bu site, en iyi Google Chrome tarayıcısı ile görüntülenmektedir.
Eflatunweb İnternet Hizmetleri - Web/Ios/Android