TEB DUYURULARI 09/07/2021 00:00 42. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı Ankara’da Gerçekleştirildi

42. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı Ankara’da Gerçekleştirildi

Türk Eczacıları Birliği 42. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı, 1-2 Temmuz 2021 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıya; Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Türk Eczacıları Birliği’nin geçmiş dönem yöneticileri, Bölge Eczacı Odalarının Başkan, Yönetici ve Delegeleri, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkan ve Yöneticileri, Birim Eczacı Kooperatiflerinin Başkan ve Yöneticileri katılım sağladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ankara Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Taner Ercanlı, konuşmasında “Bizler, hem mesleğimizin tarihsel önemi hem de meslek örgütümüzün gücü nedeniyle sağlık sektörünün mihenk taşlarından biriyiz. Daha büyük düşünerek, kalıcı ve uzun vadeli çözüm yöntemlerini hayata geçirme hedefinde olmalıyız. Mesleğimizin de meslek örgütümüzün de asıl ihtiyacı ve bizlerden beklentisi budur. Çünkü bizler sorun çözme makamındayız. Dolayısıyla bugün başlayan toplantıyı mesleki sorunlarımızı masaya yatırmak, çözümler üretmek ve meslek politikalarımıza yön vermek açısından oldukça anlamlı ve değerli buluyor, bir fırsat olarak değerlendiriyorum” sözlerine yer verdi.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, pandemide toplum eczanelerinin öneminin anlaşıldığına dikkat çekerek: “Toplum eczaneleri, hastalar ve sağlık sistemleri için değerini kanıtlamıştır ve bu katkıyı, toplumdaki diğer sağlık meslekleri ve sağlayıcıları ile sürdürülebilir iş birliği modellerinin bir parçası olarak daha da genişletmeye hazırdır” ifadelerini kullandı. Çolak, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bizler büyük bir olgunluk ve karşılıklı anlayışla, bu gündemleri tartışmaya, bazı konularda fikir ayrılıklarımızı devam ettirmeye ama bazılarında da uzlaşmaya ve buradan çıktığımızda da yine hep birlikte yol almaya, mesleğimizi ileriye taşıma çabamıza devam edeceğiz. Birlikle kazanacağız”

Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ecz. Sait Yücel, yaptığı konuşmada eczacı kooperatiflerinin, pandemide eczacıların yanında olmak ve pandemiden en az şekilde etkilenmeleri adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Yücel, internetten ilaç satışına dikkat çekerek: “Takviye edici gıda ve vitaminler pandemiyle birlikte özellikle internet ortamındaki platformlara kaydı. Medikal ürünler dahil olmak üzere bu alandaki değerin bizde kalmasını istiyorsak, eczacılar olarak sağlık danışmanlığı rolümüzü vurgulamak istiyorsak bu alanda hamle yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

Toplantının devamında Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney kapsamlı bir sunum gerçekleştirerek Türk Eczacıları Birliği’nin 1 Temmuz 2020 – 30 Nisan 2021 tarihleri arasındaki çalışmalarına ilişkin detayları katılımcılarla paylaştı.

Türk Eczacıları Birliği Saymanı Ecz. Saygın Garğın, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Mali Raporu’nu içeren sunumunu katılımcılarla paylaştı.

Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Oğuzhan Ulutaş, Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Raporu'nu katılımcılarla paylaştı.

Toplantının devam eden süreçlerinde Bölge Eczacı Odalarının Başkan ve Yöneticileri, Türk Eczacıları Birliği 42. Dönem Merkez Heyeti’nin son dönem yaptığı çalışmalara ilişkin görüşlerini bildirip değerlendirmede bulundu.

Değerlendirmelerin ardından Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, Çalışma Raporunda aktarılmış olan faaliyetlere ve çalışmalara ilişkin bazı konu başlıklarında detaylı bilgiler paylaştı.

Toplantının kapanış konuşmasını Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak gerçekleştirdi. Çolak, konuşmasında “Siyasi görüşümüz, dünyaya bakışımız farklı olsa da, Türk eczacıları olarak hakikatin yanında birlik olacağız. Çünkü biz birlikle kazandık. Birlikle kazanıyoruz. Ve birlikle kazanacağız” sözlerine yer verdi.