TEB DUYURULARI 10/06/2022 00:00 43. DÖNEM ÇALIŞMA KOMİSYONLARI EŞGÜDÜM ÇALIŞTAYI ANKARA’DA TOPLANDI

Türk Eczacıları Birliği 43. Dönem Çalışma Komisyonları Eşgüdüm Çalıştayı Ankara’da toplandı.

Eczane Ekonomileri Komisyonu, İlaç Dışı, Bitkisel ve Destek Ürünler Komisyonu, Kamu ve Özel Sektör Eczacıları Komisyonu, Majistral Komisyonu, Meslek Etiği Komisyonu, Olağanüstü Durumlarda Eczacılık Hizmeti Komisyonu, SUT Komisyonu, Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Komisyonu ve Veteriner Tıbbi Ürünler Komisyonundan oluşan 9 çalışma komisyonu üyeleri, eşgüdüm çalıştayında bir araya geldi.

Çalıştayın açılışında konuşan Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, çalışma komisyonlarından çıkacak sonuçların mesleğin geleceği açısından kritik önem taşıdığına dikkat çekti. Üney, “Bugün burada başlatacağınız çalışmaların 43. Döneme damga vurmasını ve mesleğimiz daha ileriye taşıyacak değişiklikler ve dönüşümler yaratmasını temenni ediyorum” dedi.

İlaç Fiyat Kararnamesi ile ilgili beklenti ve talepleri yazılı ve görsel basında ve sosyal medyada güçlü bir şekilde dile getirdiklerini anımsatan Üney, sağlık çalışanlarının özlük hakları ile ilgili TBMM’ye sunulan bir kanun teklifine kamudaki hem emekli hem de çalışan eczacıların da eklenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Üney, bu konudaki taleplerini de Sağlık Bakan Yardımcısı Tolunay’a ilettiklerini söyledi.

Kontrolsüzce açılan eczacılık fakültelerinden kamu kurum iskontolarının eczacıların üzerinde yük olmasına kadar çok sayıda sorunla mücadele edildiğine dikkat çeken Üney, “Bizler bugün bu sorunların çözümü için canla başla çalışırken, diğer yandan mesleğimize geleceğe taşıyacak projeler ve yeni fikirler geliştirmek zorundayız” ifadelerine yer verdi.

Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Saygın Garğın da yaptığı konuşmada, çalışma komisyonlarının eczacılık mesleğinin geleceği açısından büyük önem taşıdığını ve örgütsel bütünlüğe katkı sağlayacağını ifade etti. Garğın, “Ülkemizde sayıları 44 bini aşan eczacılarımızın geleceği için hepimiz ortak bir noktada buluşmalıyız ve bunun için adım atmalıyız. Her cephede farklı mücadele etmek yerine top yekûn mücadele etmeliyiz. Gündelik sorunlardan öte yapısal sorunlara çözüm bulmalıyız. Doğru önlem ve eylem paketleri için birlikte ve güç birliğiyle hareket etmeyi önemli buluyoruz. Burada yapılacak çalışmalar sonucunda ortaya çıkacak fikirler Merkez Heyeti’nin çalışmalarına da ışık tutacaktır” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen usta tiyatro sanatçısı Altan Erkekli katılımcıları, “Eczacılar olarak sizler, en sıkıntılı günlerimizde yanımızda olan çok değerli insanlarsınız. Kimi meslekler var ki insanların yüreğinde taht kuruyor. Parayı, maddi çıkarı mesleğinin en önünde tutmuyor. Yüce gönüllü, tok, sevgi dolu insanlarsınız. Birçok meslek grubunda olmayan nitelikler sizde var. Mesleğinize olan saygınızdan dolayı canı gönülden sizleri kutluyorum” sözleriyle selamladı. Erkekli, daha sonra çeşitli anılarını dile getirdiği keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Açılışın ardından komisyon çalışmalarına geçildi.