TEB DUYURULARI 03/02/2020 00:00 Antidepresan ve Antipsikotik İlaçların Kullanımı Hakkında

42.A.00/1165

31.01.2020

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Antidepresan ve antipsikotik ilaçların reçeteye yazım koşulları konusunda yaşanan tereddütler oluştuğuna dair Birliğimize ulaşan bildirimler doğrultusunda Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan görüş talep edilmiştir.

Kurum tarafından Birliğimize iletilen yazıda;

SUT’un “Antidepresan ve antipsikotiklerin kullanım ilkeleri” başlıklı 4.2.2 maddesinin altıncı fıkrasında belirtilmekte olan “Atipik antipsikotik ilaçlar, demansta; psikiyatri, nöroloji veya geriatri uzman hekimleri tarafından veya bu hekimlerden biri tarafından düzenlenen uzman hekim raporuna istinaden tüm hekimler tarafından reçete edilebilir.” hükmü doğrultusunda Medula Eczane Provizyon Sisteminde düzenlemenin mevcut olduğu; raporlu hastalarda rapor kodundan, ayaktan tedavilerde de “246-Demans” uyarı kodu seçilmek suretiyle kontrol edilerek uygulamanın bu doğrultuda yürütüldüğü bildirilmektedir.

Kurum yazısı ekte iletilmekte olup, bilgilerinizi ve konu hakkında üyelerinizin bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman Üney

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yazısı için tıklayınız.