GEO DUYURULARI 09/05/2017 00:00 BESLENME SOLÜSYONLARI KESİNTİLERİ HAKKINDA

8.BÖLGE GAZİANTEP ECZACI ODASI

TEL: 0 (342) 3229030-31   FAX: 0 (342) 3229074

www.gaziantepeo.org.tr gaziantepeo@hotmail.com

Sayı:523                                                                                                                  09.05.2017

Değerli Meslektaşlarım,

SGK ile odamız itiraz komisyonunun yaptığı kesinti değerlendirme toplantıları sonucunda, son zamanlarda sık yaşanan kesinti nedenlerinden birisi olarak, beslenme solüsyonlarının jenerik isminin raporda belirtilmemiş olması ve reçetede yazılı olan beslenme solüsyonunun rapordaki jenerik isimle eşleşmemesinden kaynaklandığı görülmektedir.

Eczanelerimizin reçetelerinde kesinti ile karşılaşmaması için, raporda ürünün jenerik isminin mutlaka belirtilmesi, reçete ve raporda yazan ürünün birbiriyle aynı olması gerekmektedir.

Kesinti yapıldıktan sonra raporda yapılan ekleme ve düzeltmeler, o kesintiyi kapsamamakta olup, eklenme tarihinden sonra karşılanan reçeteler için geçerlidir.

Eczanelerimizin reçete incelemelerinde mağduriyet yaşamaması adına reçete karşılarken bu hususa dikkat etmesi önemle rica olunur.

Yönetim Kurulu Adına

Ecz. A.Cem MERCAN