GEO DUYURULARI 04/01/2018 00:00 Borcu Yoktur Belgesi Hakkında

Sayı:2018/ 16                                                                                             04/01/2018

Değerli Meslektaşlarım,

Bilindiği üzere Maliye Bakanlığı’nın geçen hafta yayınladığı genelge ile ‘‘borcu yoktur’’ belgesinin talep edilmesi eczacı kamuoyunu çokça meşgul etmekte ve tartışılmaktadır.
        Konu ile ilgili olarak bakanlık seviyesinde TEB, İl müdürlükleri seviyesinde de Odamızın görüşmeleri devam etmektedir.
        Aldığımız bilgilere göre uygulamanın iptal edilmesi olasılığı yüksek olup, her ihtimale karşı meslektaşlarımızın mağdur olmamaları için internetten borcu yoktur yazısı almada  gerekli olan şifrelerini muhasebecilerinden öğrenerek belgelerini hazır bulundurmaları gerekmektedir.
        Uygulamanın iptal edilmemesi halinde, meslektaşlarımızın işini kolaylaştırmak amacıyla SGK yetkilileri ile görüşülmüş ve belgelerin odamızda toplanarak toplu olarak teslim edilmesi konusunda mutabakat sağlanmıştır.
        Bu nedenle meslektaşlarımızın belgelerini hazır tutarak yapacağımız duyuruya göre hareket etmeleri önemle rica olunur.

Yönetim Kurulu Adına

Ecz. Serdari DALSÜREN