TEB DUYURULARI 06/11/2020 00:00 Depremzede Vatandaşlarımızın İlaca Erişimi Hakkında

Depremzede Vatandaşlarımızın İlaca Erişimi Hakkında

Bilindiği üzere, 30 Ekim 2020 Cuma günü İzmir'de yaşanan ve çevre illerde de hissedilen deprem sonrasında birçok vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış ve çok sayıda can kaybı yaşanmıştır.

Birliğimiz tarafından 02.11.2020 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü’ne gönderilen ve aşağıda yer alan “İzmir İlimizde Meydana Gelen Deprem Sonrasında İlaçların Temini Hakkında” konulu yazımız ile,

Yaşanan deprem nedeniyle, ilaçları enkaz altında kaldığı için ve/veya riskli durumdaki evlere girilememesi sebebiyle ilaçlarına erişemeyen vatandaşlarımızın tedavi süreçlerinin aksamaması, ilaçlarını tekrar alabilmelerinin sağlanabilmesi için Medula Sistemi'nde gerekli düzenlemelerin yapılması talebimiz iletilmiştir.

Resmi yazı ile yaptığımız başvuru sonrasında, Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri ile gerçekleştirdiğimiz sözlü görüşmelerde de talebimiz yinelenmiş, (bugün) 05.11.2020 tarihi itibariyle Medula Sistemi’nde gerekli düzenlemelerin yapıldığı ve depremzede vatandaşlarımızın ilaca erişimde zorluk yaşamayacakları bilgisi alınmıştır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.