GEO DUYURULARI 03/04/2020 00:00 ECZACI KAMUOYUNA

ECZACI KAMUOYUNA

Olağanüstü günlerden geçiyoruz. Biz eczacılar bu  dönemde risk altında   7 gün 24 saat görev başında bu mücadeleye omuz veriyoruz. Bu mücadelede eczaneler en ön safta hizmeti aksatmadan çalışırken, her geçen gün Covid19+ eczacı ve çalışan haberleri geliyor .

Çalışanlarımızla birlikte kendimizi bu mücadeleye konsantre etmişken ,Reklam Kurulunca yayınlanan listede fahiş fiyatla koruyucu malzeme satan 67 eczanenin bulunduğunu ve bunlara ceza uygulandığını gördük .

Maske ve dezenfektan ,eldiven gibi koruyucu malzemelerde fahiş fiyat artışı ve temin sorunu vardır . Ancak bunun sorumlusu biz eczacılar olmadığımız gibi ,halka gerçek fiyatında bu malzemeleri ulaştırma çabasındayız .

Durum böyleyken, ülkemizde halkın gözünde her zaman  güven sembollerinden olan eczaneleri bu son derece önemli ürünleri fahiş fiyatla satan  yerler gibi göstermek bizleri yaraladı.

Eczanelerimizde bu zor günlerde hizmet kalitesini düşürmeden canla başla verdiğimiz emek ve özveriyi görmemekte ısrar edilse de, alkışlanmasak da, eczacılarımızı kamuoyunu nezdinde itibarını zedeleyen  uygulamaların  karşısındayız ve eczacılarımızın yanındayız.

Reklam kurulunun ve Ticaret Bakanlığının bir an önce bu liste yanlışından dönmesi ve hakkımızın teslim edilmesini bekliyoruz .

Gaziantep Eczacı Odası Yönetim Kurulu