TEB DUYURULARI 11/07/2023 00:00 Endikasyon Dışı İlaç Kullanımına İlişkin Onay Sürelerinin Uzatılması Hakkında

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Ekonomik Değerlendirmeler ve İlaç Tedarik Yönetimi Dairesi Başkanlığı tarafından 10.07.2023 tarihinde (bugün) yayımlanan “Endikasyon Dışı/Yurtdışı İlaç Kullanımına İlişkin Onay Sürelerinin Uzatılması” başlıklı duyuru aşağıdaki şekildedir;

“01.12.2022 tarihinden itibaren süresi biten ya da bitecek olan Endikasyon Dışı/Yurt Dışı İlaç kullanım onayları 31.12.2023 tarihine kadar uzatılmıştır. Endikasyon dışı ve yurtdışı ilaç kullanımlarında reçete ve rapor (sağlık kurulu raporu ve/veya uzman hekim raporu) düzenlemelerinde SGK’nın 23.06.2023 tarihli duyurusu geçerlidir. Bununla birlikte; SUT kapsamında 4.1.4 - Reçetelere yazılabilecek ilaç miktarı, c maddesinde ‘’Sağlık Bakanlığı tarafından verilen endikasyon dışı ilaç kullanım onaylarında, bu onay için süre belirtilmemiş ise rapor yenilenmesinde yeni onay aranmaz. Bu süre hiçbir şekilde 1 yılı geçemez.’’ ibaresi yer aldığından; kullanım onayları uzatmalar dahil toplamda 1 yılı geçmeyecektir. Bu hususa dikkat edilmesi azami önem arz etmektedir. Yurt Dışı ilaç kullanım onaylarında da aynı düzenleme geçerlidir.”

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Kurum duyurusu için tıklayınız.