TEB DUYURULARI 29/07/2019 00:00 Kağıt Reçetelerde ICD 10 Kodu Aranmasına Dair Medula Mesajı Hakkında (Güncellenmiştir)

Kağıt Reçetelerde ICD 10 Kodu Aranmasına Dair Medula Mesajı Hakkında (Güncellenmiştir)

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Medula Eczane Provizyon Sisteminde 26.07.2019 tarihinde bir mesaj yayımlanarak, 29.07.2019 tarihinden itibaren kağıt reçetelerin sisteme kaydedilmesi sırasında ICD 10 kodu girişinin zorunlu hale getirileceği belirtilmiştir.

Merkez Heyetimiz ve Bölge Eczacı Odası Başkanlarımızla birlikte yapılan değerlendirmede yapılması istenen düzenlemenin protokolün ilgili maddesine aykırılık teşkil ettiği ve uygulanamaz oldugu değerlendirilerek konu  ile ilgili itirazımız SGK Başkanlığına ivedilikle iletilmiştir.

Medula mesajında belirtilen düzenlemenin Türkiye’nin dört bir yanında kesintisiz biçimde ve özveriyle ilaç ve eczacılık hizmetini sürdüren meslektaşlarımız açısından, uygulanamaz olduğu ve yaratacağı sorunlar Birliğimiz tarafından Kurum yetkililerine iletilmiştir.

Kurum yetkilileri, itirazımızın  değerlendirilmesi sonucunda   26.07.2019 tarihli mesaji geçersiz  hale getirecek yeni bir mesajın Kurum tarafından yayınlanacağını bildirmişlerdir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Güncellenmiştir:

Duyurumuzda belirtttiğimiz gibi, Medula Eczane Provizyon Sisteminde, 26.07.2019 tarihinde yayımlanan Medula duyurusunu geçersiz hale getirecek 28.07.2019 tarihli “Kağıt Reçeteler Hk” konulu duyuru yayımlanmıştır.

Duyuru;

“29.07.2019 tarihinden itibaren, kağıt reçetelerdeki reçete girişlerinde ICD-10 kod girişinin zorunlu hale getirileceği duyurulmuştu. Toplam reçetelerdeki e-reçete oranlarının %95’e ulaşana kadar reçetelerdeki ICD-10 kodu girişi zorunluluğu ertelenmiştir.” şeklindedir.