TEB DUYURULARI 24/06/2020 00:00 KKİ Uygulanmayan İlaçlar Hakkında SGK'ya Yapılan Başvurumuz

KKİ Uygulanmayan İlaçlar Hakkında SGK'ya Yapılan Başvurumuz

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen ve Medula Provizyon Sistemi'nde belirtilen Kamu Kurum Iskontosu (KKİ) oranları ile ilaç dağıtım kanalları tarafından uygulanan KKİ oranları arasında bazı ilaçlar için uyuşmazlıklar olduğu bilinmektedir. Bahse konu ilaçlarla ilgili bilgiler düzenli olarak Birliğimiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’na iletilmektedir. Hastalarımızın ilaca erişiminde ciddi sıkıntılar yaratan ve meslektaşlarımızın mağduriyetine yol açan bu durum ile ilgili olarak; KKİ uygulanmayan ve/veya eksik uygulanan ilaçları içeren liste ve yaşanan sorunun acilen çözülmesi gerektiği yönündeki talebimiz güncellenmiş olarak bu ay da bugün (23.06.2020) tarihli olarak SGK GSS Genel Müdürlüğüne iletilmiştir.

Kurum’a iletmiş olduğumuz yazı ve ilgili liste aşağıda yer almakta olup, tüm meslektaşlarımızın önemle dikkatine sunarız.

KKİ uygulanmayan/eksik uygulanan ilaçlar listesi için tıklayınız.