TEB DUYURULARI 31/01/2022 00:00 MAJİSTRAL TARİFE GÜNCELLEMESİ

MAJİSTRAL TARİFE GÜNCELLEMESİ

Eczanelerimizde majistral olarak hazırlanan ilaçların fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan Majistral Tarifemizin güncellenmesi için T.C. Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu nezdinde yaptığımız başvurular ve görüşmeler sonucunda; Vergi Usul Kanununa göre Hazine ve Maliye Bakanlığınca yayımlanan ve Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile belirtilen 2017, 2018, 2019, 2020 ve 2021 yıllarına ait yeniden değerlendirme oranları uygulanarak güncellenmiştir.

T.C.Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı tarafından Birliğimize iletilen yazı ve güncel tarife doğrultusunda TEB Majistral Programımızda gerekli güncellemeler tamamlanmıştır. TEB Majistral Tarife Programına www.teb.org.tr üzerinden https://tebapp.tebeczane.net/majistral linki aracılığıyla erişebilirsiniz.

Majistral Tarifenin, Medula Eczane Provizyon Sistemi'nde de güncellenmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına da başvurumuz yapılmış olup, Kurum nezdinde Birliğimiz tarafından takip edilmektedir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.