TEB DUYURULARI 12/09/2019 00:00 Matbu Renkli Reçeteler Hakkında

Matbu Renkli Reçeteler Hakkında

4 Eylül 2019 tarih ve 30878 sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ile SUT’un bir çok maddesinde düzenleme yapılmıştır. SUT değişikliği ve değişen maddelere ilişkin karşılaştırmalı tablo Birliğimizin internet sayfasında duyurulmuştur.

SUT’un 4.1.1. maddesinin 1. fıkrası ve 4.1.5. maddesinin 4. fıkrasında aşağıda yer alan düzenlemeler yapılmıştır.

“4.1.1 - Ayakta tedavilerde reçetelerin düzenlenmesi

(1) İlaçların reçetelendirilmesinde e-reçete veya SUT’un 4.1.5 numaralı maddesinin dördüncü fıkrası kapsamına giren hallerde kırmızı, mor, turuncu ve yeşil reçeteler kullanılır. (Bu konuda Kurumca yayımlanan mevzuat hükümleri saklıdır.)”

“4.1.5 - Elektronik reçete uygulaması

(4) Kırmızı, mor, turuncu ve yeşil reçetelerin elektronik reçete olarak düzenlenmesi halinde bedelleri Kurumca karşılanır. Kırmızı, mor, turuncu ve yeşil matbu reçetelerin bedelleri; Kurumun resmi internet sitesinde, MEDULA sisteminden kaynaklanan nedenlerle (belirtilen sürelerde) elektronik reçetelerin düzenlenemediği duyurusuna istinaden Kurumca karşılanır.”

Bu düzenlemeler doğrultusunda renkli reçeteye tabi (kırmızı, yeşil, mor ve turuncu) ilaçlar için düzenlenen matbu reçetelerin bedellerinin, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Medula Sisteminin çalışmadığına dair duyuru yapılmış olması halinde ödeneceği koşulu getirilmiştir.

Uygulama, 12.09.2019 tarihinden itibaren (bugün) geçerli olup, meslektaşlarımızın ilgili reçeteleri karşılarken yukarıda belirtilen hususlara dikkat etmesi önem arz etmektedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Duyuru Okunma Sayısı : 2086