GEO DUYURULARI 31/01/2019 00:00 Nöbetçi Eczane Listesi Değişikliği Hk.

8.BÖLGE GAZİANTEP ECZACI ODASI

TEL: 0 (342) 3229030–31 FAX: 0 (342) 3229074–34

www.gaziantepeo.org.tr gaziantepeo@gmail.com

Sayı:2019/172                                                                                                                                                        31/01/2019

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM;

Bilindiği üzere Gaziantep merkezde 2013 yılından bu yana 10 eczane nöbet tutmaktadır. 13 Ocak 2019 - 6 Temmuz 2019 tarihleri arasındaki nöbet listesi de bu biçimde hazırlanarak 2018 yılı sonunda İl Sağlık Müdürlüğünden onay alınıp yayınlanmıştır.

Önceki nöbet listesinin son günlerinde acillerdeki yoğunluk nedeniyle verilen ek nöbetlerle eczanelerde rahatlama sağlanmıştır. Devam eden süreçte yoğunlukların özellikle bazı bölgelerde sürdüğü tarafımız, sağlık müdürlüğü ve valilik tarafından tespit edilmiştir.

Konuya ilişkin valilik ve sağlık müdürlüğü tarafından nüfusun 2,4 milyona yaklaştığı ve 240 bin kişiye bir nöbetçi eczane düştüğü kentimizde bu durumun değerlendirilmesi ve bölgesel yoğunlukların azaltılmasına yönelik talepleri tarafımıza iletilmiştir.

Bu açıdan 13 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlükte olan son nöbet listesine ekler yapılmış ve iki yeni grup daha oluşturulmuştur. 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren Gaziantep merkezde 10 yerine 12 adet eczane nöbet tutacaktır.

Meslektaşlarım tarafından yeni yayınlanacak listenin dikkate alınarak değişen ya da eklenen nöbetlerin gününde yerine getirilmesi hususunu bilgilerinize rica ederim.

Yönetim Kurulu Adına

Başkan