TEB DUYURULARI 23/01/2024 00:00 NÖBETLERİMİZİ GÜVEN İÇİNDE TUTMAK İSTİYORUZ

Amasya’da nöbet hizmeti veren bir eczanemizde görev yapan eczane teknisyenimizin, nöbetçi eczanenin camlarını kırarak içeri giren şehir eşkıyaları tarafından bıçaklı saldırıya uğraması hepimizi derinden üzmüştür. Birkaç gün önce Kocaeli/Gölcük’te yine bir meslektaşımızın nöbet hizmeti sırasında karşılaştığı şiddet olayının üzerine gelen bu saldırıyı en ağır şekilde kınıyoruz.

Meslektaşlarımızın ve eczane teknisyenlerimizin maruz kaldığı şiddet olayları ne yazık ki gün geçtikçe artmaktadır. Meslektaşlarımızın ve eczane teknisyenlerimizin nöbet hizmetlerini güven içerisinde verebilmeleri en doğal mesleki hakları olduğu gibi bu hizmetin sürdürülebilirliği açısından da elzemdir.

Güvenlik güçlerimizin özellikle nöbetçi eczanelere yaptıkları devriye ziyaretlerini sıklaştırmaları ve eczanelerimizden yapılan şikâyet ve ihbarların öncelikli olarak ele alınması son derece önemlidir.

Aynı zamanda uzun süredir dile getirdiğimiz hem güvenlik açısından etkili hem de caydırıcı özelliğe sahip panik butonu/çağrı uygulaması Bakanlığımız tarafından bir an önce hayata geçirilmelidir.

Türk Eczacıları Birliği olarak tüm yetkilileri eczacıya ve sağlık çalışanlarına şiddete karşı en etkili önlemleri almaları konusunda göreve davet ediyoruz.

Saldırıya uğrayan eczane teknisyenimize ve meslektaşımıza acil şifalar diliyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.