TEB DUYURULARI 25/11/2020 00:00 Sistemik ve İnhale Florokinolonların Kalp Kapağı Regürjitasyonu/Yetersizliği Riski Hakkında

42.A.00/8574

24.11.2020

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Bilindiği üzere, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, sağlık mesleği mensuplarının ilaç güvenilirliği ile ilgili konularda meydana gelen gelişmelerden ivedilikle haberdar olmalarını sağlamak amacıyla mektup dağıtılması uygulaması yürütülmektedir.

Bu doğrultuda, "Sistemik ve İnhale Florokinolonların Kalp Kapağı Regürjitasyonu/Yetersizliği Riski" başlığı ile dağıtımı Kurum tarafından onaylanan doktor bilgilendirme mektubunun Birliğimiz tarafından duyurulması istenmektedir.

İlgili Kurum yazısı ve doktor bilgilendirme mektubu yazımız ekinde yer almakta olup, bilgilerinizi ve konu hakkında üyelerinizin bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Ecz.Arman Üney