TEB DUYURULARI 01/11/2016 00:00 SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNUN STATİK IP UYGULAMALARI İLE İLGİLİ DUYURUSU HAKKINDA

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, 04.10.2016 tarihinde "Sabit IP'ye Geçiş İşlemleriyle İlgili Tüm Sağlık Hizmet Sunucularının Dikkatine" başlıklı bir duyuru yayımlanmış ve bilgi güvenliği kapsamında Kuruma veri gönderen her sağlık hizmet sunucusunun (hastane, eczane, optik) kullanıcı adı ve şifresi yanında IP kontrolünün de yapılacağı; bu sebeple hizmet sunucularının internet çıkış IP'lerini statik (sabit) IP 'ye dönüştürerek duyuruda yer alan ilgili uygulamadan giriş işlemlerini yapmak ve her statik IP değişikliğini Kuruma bildirmekle yükümlü olacağı ve uygulamaya 15.10.2016 tarihi itibariyle geçilmesinin planlandığı duyurulmuştur.

Ardından, Sosyal Güvenlik Kurumu, 14.10.2016 tarihli duyurusu ile uygulamanın 01 Kasım 2016 tarihinde kesin olarak başlayacağını duyurmuş; Birliğimizin konu hakkındaki görüşünün, statik IP’ye geçişin SGK ve Birliğimiz tarafından birlikte değerlendirilmesi gereken bir konu olduğu ve statik IPye geçişle ilgili olarak eczacı odalarımızın, üyelerimizin ve Birliğimizin çekinceleri Kuruma ayrıntılı bir şekilde aktarılmıştır.

Kurum Yetkilileri ile 17.10.2016 tarihinde gerçekleştirdiğimiz görüşmede, eczacıların statik IP’ye geçmek için kendi bilgisayar sistemlerinin güvenliğini sağlamak için almaları gereken önlemler konusunda Birliğimiz tarafından da bilgilendirici çalışmalar yapılabilmesi, ayrıca statik IP’ye geçişte eczacı açısından oluşabilecek ek maliyetin en aza indirilebilmesi için GSM operatörleri ve diğer ilgili kuruluşlarla gerekli görüşmelerin yapılabilmesi ve bu çalışmalarla ilgili olarak geniş katılımlı toplantılarda üyelerimize bilgi verilebilmesi için süreye ihtiyaç duyulduğu aktarılmış, Birliğimizin görüş ve önerileri doğrultusunda Kurum yetkilileri tarafından, bu doğrultuda, geçiş ile ilgili takvimin öteleneceği sözlü olarak ifade edilmiş, ayrıca yazılı olarak da duyurulacağı tarafımıza aktarılmıştır.

Kurum tarafından yayımlanan 31.10.2016 tarihli “Sabit IP’ye Geçiş İşlemleriyle İlgili Tüm Sağlık Hizmet Sunucularının Dikkatine” başlıklı duyuru şu şekildedir:

“Tüm sağlık hizmet sunucularında (hastane, eczane ve optik) internet çıkış IP lerinin statik (sabit) IP’ye dönüştürülmesi ve bu IP bilgilerinin uygulamalarınız üzerinden sisteme kaydedilmesi gerektiği bilgisi 04/10/2016 tarihli duyurumuzda belirtilmişti. Duyurumuzda Statik IP ve MEDULA Tesis kodu eşleştirme kontrollerine 15/10/2016 tarihinden itibaren
başlanılması planlanmış olup, 01/11/2016 tarihine kadar uzatılmıştı.

güncellenmesi için statik IP/Medula tesis kodu eşlemesi 01/12/2016 tarihine kadar ertelenmiştir.”

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Kurum duyurusu için tıklayınız.