TEB DUYURULARI 05/09/2022 00:00 SUT Değişikliği Hakkında SGK Duyurusu ve Birliğimizce Hazırlanan Bilgi Notu

25.08.2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği değişikliği ile yapılan düzenlemelere açıklık getirilmesi amacıyla, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 02/09/2022 tarihinde (bugün) “2022/1. Dönem İlaç Geri Ödeme Komisyonu Kararlarına İstinaden Yapılan Düzenlemeler Hakkında” başlıklı bir duyuru yayımlanmıştır.

SUT Değişikliği ile gerçekleştirilen düzenlemeler ve bugün SGK tarafından yayımlanan duyuruda yer alan bilgiler doğrultusunda, Birliğimiz tarafından hazırlanan Bilgi Notu duyurumuzun ekinde yer almaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bugün yayımlanan duyuruda, halen tedavi olmakta olan hastaların yapılan düzenleme öncesindeki mevcut raporlarının süresi sonuna dek geçerli olduğu belirtilmiştir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Kurum duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.

Birliğimizce hazırlanan bilgi notuna ulaşmak için tıklayınız.