TEB DUYURULARI 07/05/2021 00:00 T.C. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile Görüşme

T.C. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile Görüşme

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz.Erdoğan Çolak, Türk Eczacıları Birliği II.Başkanı Ecz. Oğuz Ekincioğlu ve Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz.Arman Üney, 06.05.2021 tarihinde (bugün) T.C.İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’yu makamında ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdiler.

Görüşmede, ülke genelinde, 30.04.2021 – 17.05.2021 tarihleri arasında uygulanmakta olan tam kapanma tedbirleri kapsamında, eczacılarımızın ve eczane teknisyenlerimizin eczanelere gidiş geliş için kısıtlamalardan muaf olması ile ilgili olarak;

Eczacılarımızın eczacı kimlik kartlarını ibraz ederek geçiş sağlayabileceği;

Eczane çalışanlarımız, Eczacı Odası Çalışanlarımız ve Türk Eczacıları Birliği çalışanlarımızın e-devlet veri tabanına eklenerek kendileri için görev belgesi düzenlenmesi suretiyle muafiyet sağlanması görüşüldü.

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem sistemiyle Birliğimizin Eczacı Bilgi Sisteminin entegrasyonu sağlanarak, EBS’de kayıtlı olan eczane teknisyenlerimizin, eczacı odası çalışanlarımızın ve Türk Eczacıları Birliği çalışanlarımızın; muafiyetle ilgili bir kısıtlamayla karşılaşmadan e-devlet üzerinden görev belgesi düzenleyebilmesi sağlanacak.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.