TEB DUYURULARI 22/04/2020 00:00 TEB Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu ile Eczacı Odası Başkanlarımız İstişare Toplantıları Gerçekleştirdi

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu ile Bölge Eczacı Odası Başkanlarımız, 16 ve 17 Nisan 2020 tarihlerinde videokonferans yöntemiyle iki toplantı gerçekleştirdiler.

Toplantılarda covid-19 pandemisi ve bu hastalıkla mücadele süreci değerlendirildi.Toplantılarda meslektaşlarımızın kişisel koruyucu ekipmanlara erişimi, ekonomik güvencelerinin sağlanması ve uygulamalarda karşılaşılan çeşitli sorunların giderilmesi konularındaki değerlendirmelerimiz paylaşıldı.

Özellikle maske dağıtımından kaynaklı olarak eczanelerin iş yükünün son derece artmasına yönelik olarak meslektaşlarımızdan ve Bölge Eczacı Odalarımızdan Birliğimize ulaşan şikayetler doğrultusunda değerlendirmeler yapıldı. Sahadan alınan geribildirimler doğrultusunda değerlendirmelerin en kısa süre içinde Sağlık Bakanlığına bildirileceği aktarıldı.

Ayrıca sağlıkta şiddetin önlenmesi ile ilgili yasal düzenlemede eczacıların da yer almasından duyduğumuz memnuniyet dile getirildi.

Bu vesileyle, Sağlıkta Şiddetle Mücadele Gününde covid-19 pandemisi ile mücadele sürecinde dünyanın her köşesinde hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarımızı, meslektaşlarımızı ve eczane çalışanlarımızı bir kez daha anmak istiyoruz.

İnanıyor ve biliyoruz ki, içinde bulunduğumuz bu zor süreci Eczacılarımız, Eczacı Odalarımız ve Birliğimizle dayanışma içinde aşacağız.

Geleceğe dair umudumuz bizi ona doğru götüren yegane güçtür.