TEB DUYURULARI 08/04/2022 00:00 Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna Gerçekleştirilen Ziyaretler

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Ali Erdem, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Osman Özdemir ve Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Fehmi Onur Özgüven, 07.04.2022 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nu ziyaret ederek Bilgi Sistemleri Dairesi ve Eczaneler Dairesi ile görüşmeler gerçekleştirdiler.

TİTCK Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı Ecz.Bayram Özkan ile gerçekleştirilen görüşmede, İlaç Takip Sistemi üzerinde deaktivasyon bildirimi kodunun aktif hale getirilmesi talebimiz iletildi.

TİTCK Eczaneler Dairesi Başkanı Uzm.Ecz.Fatma Bekar, Eczaneler Dairesi Birim Sorumlusu  Ecz.Güneş Özel Kılıç ve  Eczaneler Dairesi Birim Sorumlusu  Ecz.Murat Karakurt ile gerçekleştirilen görüşmede, eczanelerde gerçekleştirilen denetimler değerlendirildi; eczane ismi kullanılarak kurulan internet siteleri ile sağlık ürünlerinin, eczane dışındaki mecralardan ve internet üzerinden satışının önlenmesi konusunda  işlem yapılması taleplerimiz iletildi.