BAŞKANDAN 24/03/2011 00:00 (YENİ) İNSANLIK NAMINA

Afrika ülkesi Ruanda’da 1994 yılında soykırım yaşandı. Hutu’lar 800.000 civarında Tutsi ‘yi öldürdü. Soykırım süreci 3.5 ay sürdü. Milyonlarca insan yaşanan trajediden kaçmak için komşu ülkelere sığındı açlık ve sefalet içinde mülteci kamplarında yaşadılar.

Aynı yıllarda Balkanlarda Sırplar silahsız savunmasız binlerce Müslüman Boşnak’ı katletti. Öldürülenlerin çoğu erkekti, tecavüze uğrayan kadın sayısı ciddi rakamlardaydı.

Filistin’de İsrail yıllardır oradaki Arap halkı öldürür, hapseder, ambargo koyar, ilaçsız, aç-susuz bırakır. Bu insanlara yardıma gidenler bile saldırıya uğradı.

ABD, batı, NATO soykırımların yaşandığı, insanlık trajedilerinin yaşandığı buralara ya müdahale etmemiştir ya da iş işten geçtikten sonra yani geç müdahale etmiştir.

Savaş uçağı satan Fransa, hava savunma sistemi kuran ABD, sarayının önünde çadır kurduran İtalya Kaddafi’yi “ kendi insanını öldüren cani “ilan edip bombalıyor.

Rusya sesini çıkarmıyor, petrolün varili 1 dolar artınca kendine 1 milyar dolar avanta çıkıyor.

Norveç ve Danimarka, Afrika’yı yüzlerce yıl köleleştirip sömüren Belçika, Hollanda ile birlikte yenidünya düzeni içinde enerji alanlarında söz sahibi olmak için binlerce kilometre ötedeki Libya ‘yı vuruyor.

Gerekçe: 2003 ‘ te Irak’ ta halkı özgürleştirmekti, burada da halkı bir cani diktatörden kurtarmak.

Kaddafi canidir,

Kaddafi ruh hastasıdır,

Kaddafi halkının parasını üzerine geçiren bir diktatördür,

Halkı memnun değilse onu alaşağı etmelidir ve demokrasi ve özgürlüğü kendisi getirmelidir, Ülkenin kaynaklarına halkın kendisi sahip çıkmalıdır.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Libya için hava sahasında uçuşa yasak bölge oluşturma kararı için toplandı.

Fakat bakıyoruz üç gündür Libya bombalarla yerle bir ediliyor, siviller öldürülüyor.

2006 yılında zamanın ABD Dışişleri Bakanı Condaliza Rice “ Ortadoğu’ da yeni bir düzen kurulmalıdır “ demişti.

Süreç tamamlanıyor belki bir süre sonra sınırlar da dizayn edilir. Afganistan’ın, Irak’ın olduğu gibi Libya’nın da kaynaklarına el konulur, diktatörler devrilir   “ halk özgürleştirilir  “ !

Batı yine sömürecek alacağını alacak, oradaki halk yine zenginliklere rağmen yoksul kalacak aç kalacak bunun adı da halkı özgürleştirmek olacak.

Demek ki yüz binlerce Tutsi, Boşnak, Filistinli ve daha nice halk, eğer Libya gibi 50 milyar varil petrolleri olsaydı, uygarlık abidesi batı müdahale edecek ve ölmeyeceklerdi.

Ecz. M.İrfan DEMİRCİ

8. Bölge Gaziantep Eczacı Odası