TEB DUYURULARI 17/03/2016 00:00 Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazlar Hakkında (2016-03-17)

40.A.00.1584
16.03.2016
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NA
Bilindiği gibi Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz kullanma zorunluluğu;
2014 yılı satışları;
* 1 milyon TL'yi aşan mükellefler için, 01.4.2016 tarihinden,
* 1 milyon TL'den 500 Bin TL'ye kadar olan mükellefler için, 01.7.2016 tarihinden,
* 500 Bin TL ile 150 Bin TL arasında olan mükellefler için, 01.10.2016 tarihinden,
* 150 Bin TL'den az olan mükellefler için, 01.1.2017 tarihinden itibaren başlayacaktır.
Bu konuda odalarımız ve üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda piyasada mevcut yeni nesil yazar kasaların teknik özellikleri ve eczacılık hizmetlerinde kullanılabilirlikleri Birliğimiz tarafından titizlikle incelenmiş olup bunun sonucunda INGENİCO ve VERA marka cihazlarla ilgili firmalardan eczanelerimize özel teklifler EGAŞ aracılığıyla alınmıştır. Alınan tekliflerde, günlük kasa hareketi ve stok takibini kolaylaştırdığı için kullanımı tavsiye edilen eczane yazılımı entegrasyonu için TEBEOS kullanıcıları VERA marka cihaza herhangi bir entegrasyon ücreti ödemeyecektir. INGENICO marka cihaz için ise 1 yıl boyunca TEBEOS entegrasyonunun ücretsiz olması kampanya seçenekleri arasındadır.
Öte yandan yazarkasa-pos cihazlar için bankalar tarafından aylık kullanım ücreti adı altında alınan ücretlerin üyelerimizden alınmamasına yönelik çalışmamız da sonuçlanmış ve protokoller imza aşamasına gelmiştir. Protokoller imzalandıktan sonra gerekli duyuru yapılacaktır.
Bilgilerinizi ve Odanız üyelerinin konu hakkında bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman ÜNEY