Kontrole Tabi İlaçlara Ait Reçeteler Hakkında 04/04/2018

TİTCK’ nın konuya ilişkin duyurusu şöyle:

Renkli Reçete Sistemi Hakkında
Bilindiği üzere 2018/1 no.lu Genelge ile 01.04.2018 tarihinden itibaren normal reçete ile verilmesi gereken izlemeye tabi ilaçların Renkli Reçete Sisteminden yazılması talimatlandırılmıştı.

HBYS ve AHBS’lerde gerekli yönlendirmeler sağlanamayan sağlık hizmet sunucularının normal reçete ile verilmesi gereken izlemeye tabi ilaçları içeren e-reçete ve matbu (kağıt) reçeteleri MEDULA ve diğer geri ödeme kurum ekranlarından karşılanmaya devam edilecektir.

MEDULA ve diğer ödeme kurumlarının sisteminde karşılanan (kaydedilen) bu reçeteler için Renkli Reçete Sisteminde ilave bir işlem yapılmasına ve reçete nüshası saklamasına gerek yoktur.

Elden ya da nakit tabir edilen satışlar için MEDULA üzerinden bir işlem yapılmadığı malum olmakla birlikte yeni sistem ile birlikte söz konusu reçeteler için Renkli Reçete Sisteminden e-reçete yazılması ya da tanzim edilen matbu reçetelerin Renkli Reçete Sisteminde karşılanması yasal zorunluluktur.

İstisnai durum olmakla birlikte; MEDULA üzerinden e-reçete olarak gelen ancak hastanın ücretli almak istediği reçeteler için renkli reçete sistemi açıklama kısmına MEDULA e-reçete numarasını belirterek kaydı gerekmektedir. İlave olarak belge çıktısı alınması ya da saklanmasına gerek bulunmamaktadır.