GEO DUYURULARI 18/12/2020 00:00 TARTI ve ÖLÇÜ ALETLERİ HK.

8.BÖLGE GAZİANTEP ECZACI ODASI

TEL: 0 (342) 3229030–31 FAX: 0 (342) 3229074–34

www.gaziantepeo.org.tr gaziantepeo@gmail.com

Sayı:2020/1942                                                                                                       18/12/2020

Değerli Meslektaşlarım;

3516 sayılı ölçüler ve ayarlar kanununun 25. maddesi “ i”bendinde bahsi geçen imalat ve satış için uygun olmayan, kalibrasyon ve muayenesi yapılamayan tartı aletlerinin eczanelerimizde kullanılması veya bulundurulması yasaktır. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından 1 Ocak 2021’den itibaren yapılacak olan denetimlerde muayenesi yapılmamış veya muayene yapılamayan tartı aletlerinin eczanede tespiti halinde 12.000 TL’den 60.000 TL’ye kadar cezai yaptırım söz konusu olacaktır.

Mağduriyet yaşanmaması için eczanelerimizde bulunan tartı aletlerinin satış ve imalatta kullanılabilir olduğunun, muayenesinin geçerliğinin kontrol edilerek kanun hükümlerine uygun hale getirilmesini önemle rica ederim.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

Yönetim Kurulu Adına