Anti Tnf

GAZİANTEP ECZACILAR ODASI - SGK SORU-CEVAP SAYFASI

Sorularda Arama

Aksiyel tutulumlu Ankilozan Spondilitli hastanın Enbrel devam raporunda CRP değeri veya eritrosit sedimentasyon hızı belirtilmemiş.Hasta 2011 den beri ilacı kullanmakta.Bitmiş raporlarının birinde CRP değeri var.Yeni çıkan devam raporuna CRP değeri ekletmeli mi?Teşekkürler

GÜLTEN ECZANESİ tarafından, 05.05.2017 13:24 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (05.05.2017 19:51)
Ilaca ilk defa başlarken istenen Değerler dir devam raporunda BASDAİ değerinin olması yeterlidir

iyi günler iyi çalışmalar. sgkep5 adalımumab 40mg sc 2 hft.1 biri metotreksat olmak üzere en az 3 farklı hastalık modifiye edici antiromatizmal kullanmış olmasına rağmen hastalık aktivitesi kontrol altına alınamadığı için anti-tnf tedavisine başlaması uygun görülmüştür.hastanın başlangıç das28 skoru 8 ilaca başladıktan 3ay sonra yapılan değerlindirmede das28 te 0,6 puandan fazla düşme olması nedeniyle tedaviye devam etmesi uygun görülmüştür.şimdiki dass28 5,5 vas skoru 8 6 aylık tedavi sonrasında toplamda hastanın das28 skorunda1,2 biriminden fazla düşme olması nedeniyle tedaviye devamı uygun görülmüştür.mahallinde tedavisi uygundur. fiziksel tıp 3 uzman hekim g.üniv heyet raporu 2 haftada 1 humira 40 mg bu rapora istinaden ilaçları verebilirmiyim.

SEVGI ECZANESI tarafından, 03.04.2017 10:18 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (03.04.2017 10:39)
Verebilirsiniz.

önceki sorumun devamı rapor 13.01.1 psoriasis vulgaris ( anti-tnf ilaç kullanım için (l40) l40.0 psoriazis vulgaris

SEVGI ECZANESI tarafından, 30.03.2017 12:36 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (30.03.2017 15:48)
Verebilirsiniz

iyi günler iyi çalışmalar.. gaziantep üniversitesi tıp fakültesi 3 dermatoji hekimi kurul raporu diger hastalık modifiye edici siskemik tedavilere(metotreksat-asitretin)dirençli psoriazis vulgaris daha önceki infliximab tedavisine iyi yanıt alınmıştır.mahalinde alması uygundur. hastanın kg:94 hastanın onay izlem formu düzenlenmiştir. seri no d16a01849 infliximab flk 5mg /kg her 8 haftada 1 defa iv.infüzyon sgkf63 infliksimab rapor başlangıç 16/11/2016 bitiş 30/05/2017 reçete remicade 100mg 5 adet 1*5 yazılmış bu rapor ile ve bu doz ile ilaçları verilebilinirmi?

SEVGI ECZANESI tarafından, 30.03.2017 12:32 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (30.03.2017 15:47)
Verebilrsiniz

iyi günler iyi çalışmalar. gaziantep üniv heyet raporu 3 fiziksel tıp ve rahabitasyon uzman dr. rapor başlangıç 09/12/2016 rapor bitiş 09/06/2017 aksiyel tip crp:25 sgkfyf golimumab 50mg ayda 1 biri maksimum doz indometazin olmak üzere en az üç non-steroid anti inflamatuar ilacı 3 er ay halinde tam doz kullanmış olmasına karşın hastanın hastalık aktivitesi yüksek olması nedeniyle anti -tnf tedavisine geçmesi uygun görüldü.hastanın tedavi başlangıcında basdai skoru :7,3 şimdiki basdai skoru:5,2 6 aylık tedavi sonrasında basdai skorunda 2 birimden fazla gerileme olması nedeniyle tedavi devam edildi mahallinde tedavisi uygundur. hasta onay formu düzenlenmiştir. seri no:a16a70852 aynı tanılar ikinci kez yazılmış ve altında formu düznlenmiştir seri no c17a21854 yazıyor e-reçetede hasta mevzuata uygun onay formu yazıyor seri nosu ca 1721854 yazıyor buna istinaden simponi 50 mg ayda 1 3 kutu verilebilinirmi?

SEVGI ECZANESI tarafından, 28.03.2017 15:36 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (28.03.2017 17:07)
verebilirsiniz

Humira'yı ilk kez kullanacak olan hasta için rapor açıklama kısmına 0. gün 80 mg, 1. hafta 40 mg ve daha sonra her 2 haftada 40 mg şeklinde yazılmış olup, raporun en alt kısmındaki tedavi şemasında ise haftada 1*80 mg yer almaktadır. Reçete ise haftada 1*1 şeklinde olup 4 adet yazılmıştır. Bu ilacı sisteme nasıl girmem gerekir?

YUNUS EMRE ECZANESİ tarafından, 21.02.2017 13:39 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (21.02.2017 14:58)
Başlangıç dozununa göre hesaplandığında haftada 1 e tekabül eder.

merhaba eczacım simponi galimumab içerigi olan ilacın İDAME reçetesinde raporda CRP degeri 1.43 çıkmış idame tedavisindede CRP degeri normal üst sınırı aşması gerekiyormu teşekkür ederim

ORAL ECZANESI tarafından, 20.01.2017 15:22 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (20.01.2017 15:30)
Üç aydan fazla ara vermişse ve idame raporu çıkmışsa başlangıç değerleri aranır ancak rapor bitiminden sonra istenilen şartlar tamam ise idame tedavi ye devam edilir

merhaba eczacım aksiyel tip CRP :33,34 biri maksimum doz indometazin olmak üzere en az üç non-steroid anti-inflamatuar ilacı üçer ay halinde tam doz kullanmış olmasına karşın hastanın hastalık aktivitesinin yüksek olması nedeniyle anti-TNF tedavisine geçmesi uygun görüldü.hastanın tedavi başlangıcında BASDAI SKORU :7.8. Mahallinde tedavi uygundur.SGKFZS SERTOLİZUMAB PEGOL SERTOLİZUMAB 200 MG STERİL KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR(0-2-4 HAFTALARDA 400 MG YÜKLEME,SONRASINDA 2 HAFTADA BİR 200 MG İLE İDAME ) bu raporla 6 kutu verilebilirmi hasta başlangıç tedavisi ilk alımı

ORAL ECZANESI tarafından, 18.01.2017 16:14 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (18.01.2017 16:20)
Verebilirsiniz.

HASTAMIZA ORENCIA SUBKUTAN 125 ENJ YAZILMIŞ HASTANIN İLAÇ GÜVENLİK İZLEM FORMU VAR YALNIZ HASTA ONAY FORMU YOK ÖDEMEDE SIKINTI OLURMU

BAYRAKTAR ECZANESI tarafından, 16.12.2016 16:48 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (16.12.2016 16:55)
İlaç güvenlik izlenim formu yeterlidir

REMİCADE 100 MG REÇETEDE 8 ADET YAZILI TEŞEKÜRLER

MERKEZ ECZANESİ tarafından, 18.11.2016 09:20 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (18.11.2016 17:04)
6 haftada 1 x 8 olarak giriş yapın

PSORİAZİS VULGARİS TE REMİCADE 100 MG FLAKON İLK KULLANIM DOKTOR REÇETEDE GÜNDE 1*4 RAPORDA İSE HAFTADA 1*700 MG TEDAVİ ŞEMASI BELİRTMİŞ HASTA İLACI İLK KEZ KULLANACAK (RAPORDA 2- 6 INCI HAFTA DAHA SONRASINDA 8 HAFTADA 1 İNFÜZYON YAZIYOR ) REÇETEYE KULLANIM NASIL GİRMELİYİM TEŞEKÜRLER.

MERKEZ ECZANESİ tarafından, 16.11.2016 09:46 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (16.11.2016 11:34)
Reçeteye kaç adet remicade yazıldığını belirtiniz

(AKSİYEL TİP CRP :7 BİRİ İNDOMETAZİN OLMAK ÜZERE ÜÇ NONSTEROİD ANTİENFLAMATUAR İLACI 3 ER AY TAM DOZ KULLANMIŞ OLMASINA KARŞIN HASTANIN HASTALIK AKTİVİTESİNİN YÜKSEK OLMASI NEDENİYLE ANTİ TNF TEDAVİSİNE GEÇMESİ UYGUN GÖRÜLDÜ HASTANIN TEDAVİ BAŞLANGICINDA BASDAİ SKORU 7.7 ŞİMDİKİ BASDAİ SKORU :5.2 6 AYLIK TEDAVİ SONRASINDA BASDAİ SKORUNDA 2 BİRİMDEN FAZLA GERİLEME OLMASI NEDENİYLE TEDAVİ DEVAM EDİLDİ MAHALİNDE TEADVİSİ UYGUNDUR ) RAPOR AÇIKLAMASI ACAK CRP DEĞERİ 7 OLAN AKSİYEL TUTUMLU ANKİLOZAN SPANDOLİTLİ HASTALARDA CRP DEĞERİNİN 7 OLMASI NORMALİN ÜST SINIRINI AŞARMI İLACI ALMASI İÇİN YETERLİ DEĞER Mİ

MERKEZ ECZANESİ tarafından, 10.10.2016 14:12 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (10.10.2016 17:34)
Verebilirsiniz.

hastamızın ilacı humira 40 mg pen raporda açıklama, DİĞER HASTALIK MODİFİYE EDİCİ SİSTEMİK TEDAVİLERE (METOTROXAT,SİKLOSPORİN) DİRENÇLİ PSORİAZİS VULGARİS DAHA ÖNCEKİ ADALİMUMAB TEDAVİSİNE İYİ YANIT ALINMIŞTIR MAHALİNDE ALMASI UYGUNDUR HASTA ONAY İZLENİM FORMU DÜZENLENMİŞTİR SERİ NO: D16A01834 ADALİMUMAB FLK 40 MG ( 2 HAFTADA BİR 40 MG) ADALİMUMAB ETKEN MADDE TEDAVİ ŞEMASI BÖLÜMÜNDE KULLANIM HAFTADA 1X40 MG BUNA GÖRE REÇETE GİRİŞİNİ HANGİ ŞEMAYA GÖRE YAPALIM

MERKEZ ECZANESİ tarafından, 05.10.2016 11:28 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (05.10.2016 11:58)
14 günde 1 olarak giriniz

ENBREL PEN 50 MG VERICEM HASTAYA AMA RAPOR HAFTADA 1X39 RECETE 1X1 COCUK ROMATOLOJIDEN GELDI RECETE DOZU NASIL GIRMEM GEREKIYO YARDIMCI OLABILIR MISINIZ

BEGÜL ECZANESİ tarafından, 02.08.2016 11:45 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (02.08.2016 20:16)
1*1 OLARAK GİREBİLİRSİNİZ

iyi günler hastamıza romotoloji dr tarafından actemra isimli ilaç yazılmıştır raporumuzda m31.4 aortik ark sendromu ctakayasuğ ıcd koduyla 21.01 ilacın endikasyonu maxımum dozu için ilaca ve şahsa sb tarafından verilen rapor tanısıyla çıkarılmış açıklamalar kısmında ilacın dozu ve hasta onay formu düzenlenmiştir diye yazmakta recetemizdede bakanlığa yazılan dilekçeye istinaden reçete edildiği bakanlık yazısı tarih ve süresi yazılı bu ilacı bu şekilde vermemizde bir sakınca varmı

CANSEVER ECZANESI tarafından, 29.07.2016 15:12 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (29.07.2016 17:44)
Endikasyon dışı belgenin tüm bilgileri açıklamada yazıyorsa sorun yok gibi gözüküyor

Anti Tnf ilaçlar için manuel reçete ekinde hasta onay formu ve güvenlik izlem formu göndermek gerekiyormu?

KÜBRA ECZANESİ tarafından, 17.07.2016 10:39 tarihinde soruldu.
Yetkili Cevabı (17.07.2016 10:39)
evet
NÖBETÇİ ECZANELER ECZACI REHBERİ İLAÇ BİLGİ SORGULAMA ZORUNLU İLAÇ LİSTESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ
Copyright 2011 - 2016 ©
Bu site, en iyi Google Chrome tarayıcısı ile görüntülenmektedir.
Eflatunweb İnternet Hizmetleri - Web/Ios/Android gaziantep rent a car 
gaziantep oto kiralama 
gaziantep havalimanı oto kiralama 
gaziantep havalimanı rent a car 
Malatya Avukat 
info mail