ANA SAYFAYA DÖN

ANA SAYFAYA DÖN
ANA SAYFAYA DÖN

ANA SAYFAYA DÖN

Soru & Cevaplar

GAZİANTEP ECZACILAR ODASI - SGK SORU-CEVAP SAYFASI

Sorularda Arama

HBs Ag (+) Anti HBE (+) HBV DNA :2299 ıu / ml&Anti Delta (-) ALT:68 ıu / ml&HAİ:3 / 6 Fibrozis :2 / 6&1. Tenefovir adipexovil 1x1 &Tarih:23.05.2017&HBs Ag &(+) olan hastanın&tedavisinin devamı uygundur& &TENEFOVIR DISOPROKSIL FUMARAT 1*1 &HASTAMIZ İLAÇ KULLANMAYA ARA VERMİŞ &YAKLASIK 1 YILDAN BERİ İLACA ARTA VERMİŞ &SUAN ALT: 52.7 IU/ML,HBV DNA 3.4*1013 IU&/ML &HBS Ag(+) &HASTANIN TEDAVIYE TEKRAR BASLAMASI UYGUNDUR & BU RAPOR UYGUNMUDUR.KOLAY GELSİN

AYDAN ECZANESİ tarafından, 22.01.2019 10:43 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Merhaba iyi çalışmalar, Biri methotreksat olmak üzere üç farklı dmardı üçer ay kullanmasına rağmen hastalık aktiftir. İlk das28: 6,8 crp: 2,56 golimumaba etkisizlik nedeni ile adalimumaba geçildi. Mahallinde tedavisi uygundur.. İlaç değişikliği yapılmış bu şekilde yeni bir rapor çıkmış, ödenir mi? Teşekkürler.

DEVA ECZANESİ tarafından, 21.01.2019 20:49 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

KRONİK HEPATİT C HASTASI OLUP AntiHCV (+),HCVRNA(+)'dır.14.11.2018 tarihli HCVRNA:625 bin,Genotip 1b'dir.31.12.2018 tarihli gaziantep üniversitesi tıp fakültesinde yapılan 21726-18 nolu biyopsi raporuna göre FİBROZİS:6/6,HAİ:7/18'dir. Albumin:3.5,INR:1.05,Trombosit:168.000,USG:dalak normal,assit yok,varis yok,Ensefolopati yoktur.Mevcut bulgularla tedavi deneyimsiz ve kompanse siroz,CHİLD A olup: (viekirax) SGKG47 OMBİTASVİR 12.5 MG/PARİTAPREVİR 75 MG/RİTONAVİR 50 MG 1X2/günde (Exviera) SGKG48 DASABUVIR 250 MG 2*1/günde 12 hafta süreyle kullanması uygundur. BU RAPORU UYGUNMUDUR

AYDAN ECZANESİ tarafından, 21.01.2019 16:55 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

KRONİK HEPATİT C HASTASI OLUP AntiHCV (+),HCVRNA(+)'dır.14.11.2018 tarihli HCVRNA:625 bin,Genotip 1b'dir.31.12.2018 tarihli gaziantep üniversitesi tıp fakültesinde yapılan 21726-18 nolu biyopsi raporuna göre FİBROZİS:6/6,HAİ:7/18'dir. Albumin:3.5,INR:1.05,Trombosit:168.000,USG:dalak normal,assit yok,varis yok,Ensefolopati yoktur.Mevcut bulgularla tedavi deneyimsiz ve kompanse siroz,CHİLD A olup: (viekirax) SGKG47 OMBİTASVİR 12.5 MG/PARİTAPREVİR 75 MG/RİTONAVİR 50 MG 1X2/günde (Exviera) SGKG48 DASABUVIR 250 MG 2*1/günde 12 hafta süreyle kullanması uygundur. BU RAPORU UYGUNMUDUR

AYDAN ECZANESİ tarafından, 21.01.2019 16:55 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

11.10.2016 TARİHLİ HBV DNA 0 HBs Ag (+) Anti HBs (-) olup tedavinin devamı uygundur. 13.11.2017 TARİHLİ HBV DNA 0 HBs Ag (+) Anti HBs (-) olup tedavinin devamı uygundur. 04.01.2019 TARİHLİ HBV DNA:<20,HBs Ag (+) Anti HBs (-) olup tedavinin devamı uygundur. Başlama kriterleri hastanın tedaviye başladığı mevzuata uygundur. sutuna sığgmadı raporun devamı

YAVUZLAR ECZANESİ tarafından, 21.01.2019 10:56 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

182670 NOLU RAPORA GÖRE;B18.1-KRONIK HEPATİT B,K74-KARACİĞER FİBROZ VE SİROZU,ALKALEN REFLÜ GASTRIT,HBS AG(+),HBE AG(-),ANTİ HBE (+),HBV DNA:945.000 IU/ML,PLT:21,2,TROMBOSİT:66.000,ALBUMİN:2,49,USG`DE SPLENOGALİ VE ASSİT (+),ENDOSKOPİDE:ÖZEFAGUS VARİSLERİ MEVCUT,KR.HEPATİT B`YE BAĞLI KARACİĞER SİROZU OLAN HASTAYA KARACİĞER BİYOPSİSİ YAPILMASI KONTRENDİKEDİR. 15.11.2012 TARİHLİ TETKİKLERİNDE HBVDNA:22 IU/ML(+),HBSAG(+) 16.12.2013 HBVDNA<20,ANTİHBS(-),HBSAG(+),HBEAG(-),ANTİHBE(+) OLDUĞUNDAN;ENTECAVİR 0,5 MG TB 1X1 TEDAVİSİNİN DEVAMI UYGUNDUR.BAŞLAMA KRİTERLERİ HASTANIN TEDAVİYE BAŞLADIĞI TARİHTEKİ MEVZUATA UYGUNDUR 21/08/2015 tarihli HBV DNA :0 HBs Ag(+) olduğundan tedavisinin devamı uygundur., SGKEZA ENTEKAVIR, SGKFM0 21.03.2016 tarihli HBVDNA:0,HBsAg(+),AntiHBs(-) olup tedavinin devamı uygundur. 11.10.2016 TARİHLİ HBV DNA 0 HBs Ag (+) Anti HBs (-) olup tedavinin devamı uygudur.reçeteye baraclude yazılmış verebilirmiyiz.teşekürler

YAVUZLAR ECZANESİ tarafından, 21.01.2019 10:46 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İYİ GÜNLER DEVLET HASTANESİ İÇHASTALIKLARI(ANA BRANŞ) HEKİMİ TARAFINDAN HASTAMIZA 02.00KANSER EŞLEŞTİRMESİ C91.1 KRONİK LENFOSİTİK LÖSEMİ KODUYLA SİKLOFOSFAMID (ENDOXAN 50 MG TB ) RAPOR ÇIKARILIMIŞDIR RAPOR AÇIKLAMA BÖLÜMÜNDE SADECE RAPORUN ETKEN MADDESİ YAZIYOR HASTAYA AİLE HEKİMİ TARAFINDAN RAPORA İSTİNADEN ENDOXAN 50 MG DRAJE 2 KUTU YAZILMIŞTIR BU BİLGİLERLE HASTAYA 2 KUTU ENDOXAN 50 MG DRAJE VEREBİLİR MİYİM TEŞEKKÜR EDERİM

HALK ECZANESİ tarafından, 18.01.2019 14:47 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İYİ GÜNLER HASTAYA ENDOKRİN DR TARAFINDAN LYRİCA ALATAP YAZILMIŞ ALATAP AÇIKLAMASINA NOROPATİK AĞRI/ DİABETİK PERİFERAL NOROPATİK AĞRI YAZILMIŞ LYRİCA İÇİN AYRI AÇIKLMA YAZILMASINA GEREK VARMIDIR TEŞEKÜRLER

SARIGÜLLÜK ATAY ECZANESİ tarafından, 18.01.2019 12:47 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Cellcept 500, nefroloji uzmanının çıkardığı 03.00 rapor teşhisi "n04.8: nefrotik sendrom" şeklinde, rapor açıklamasında da "membranöz glomeulonefrit" açıklaması ile reçete edilmiş. Endikasyon dışı belgesi gerekmeden ödenir mi? Teşekkürler.

DEVA ECZANESİ tarafından, 18.01.2019 11:57 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

QUANTAVİR 0,5 MG 23/05/2018 tarih.260944039 prot.nolu Gaziantep ersın arslan hast. verılen raporunda hbsag [+], HBV-DNA206716 IU/ML, KC. BİOBSİSİ HAİ:10/18. FİBROZİS 3/ 6 olan hastaya entekavır başlanmıştır tedaviye başlama krıterlerı uygurdur 16/01/2019 tarihli güncel tetkıklerinde HBSAG(+), ANTİ-HBS(-).ALT:24 OLAN HASTANIN TEDAVIYE DEVAMI UYGUR RAPORU BU ŞEKİLDE RAPORUNDA BIR SIKINTI VAR MI bide rx media da yazan daha önce kullandığı ilaçlar,tanı,tedavıye başlama ve kesilme kriterlerı raporda belırtılmesı gerekiyor dıyor hastaanın daha önce kullandığı anti viral ilacı yok ?

SEYİT ECZANESİ tarafından, 18.01.2019 11:21 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İYİ GÜNLER DEVLET HASTANESİ PSİKİYATRİ HEKİMİ TARAFINDAN F43.2 UYUM BOZUKLUKLARI TANISIYLA REXAPİN 10 MG YAZILMIŞ BU BİLGİLERLE İLACI VEREVİLİRMİYİM TEŞEKKÜR EDERİM

HALK ECZANESİ tarafından, 17.01.2019 17:12 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İYİ GÜNLER ENFEKSİYON HASTALIKLARI UZMANI HEKİMİ TARAFINDAN HASTAMIZA 2*2 KULANIM DOZUYLA 40 ADET DESEFİN I.V BAKTERİYEL MENENJİT TANISIYLA YAZILMIŞ BU BİLGİLERLE HASTAMIZA 40 ADET DESEFİN I.V VEREBİLİR MİYİM TEŞEKKÜR EDERİM

HALK ECZANESİ tarafından, 17.01.2019 10:06 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İYİ GÜNLER .TEBOKAN SPECIAL İÇİN HASTAYA RAPOR ALZHEİMER HASTALIĞI G30.8 OLARAK ÇIKMIŞ .KARŞILANABİLİR Mİ?

H. DERMAN ECZANESİ tarafından, 16.01.2019 17:19 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

HASTAYA JARDIANCE 25 YAZILMIŞ. RAPOR DAHİLİYE ANA BRANŞTAN CIKMIŞ. DAHİLİYE BRANŞI OLAN ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA HASTALIKLARI DOKTORUNUN RAPOR ÇIKARTMASI MI LAZIM YOKSA DAHİLİYE ANA BRANŞIN ÇIKARDIĞI RAPORLA VEREBİLİR MİYİZ?

BAYAR ECZANESİ tarafından, 16.01.2019 15:35 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İyi çalışmalar. Suriyeli yatan hastaya(ersin arslan eğt arş dahiliye uzmanı) "hepatik ensefalopati" teşhisi ile 3 kutu hepa-merz ampul reçete edilmiş. Ödenir mi? Teşekkürler.

DEVA ECZANESİ tarafından, 16.01.2019 11:23 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

ii günler hastaya pregomin as mama yaılmış.acıklamalr kısmına malnitrasyon tanılı hastanın va:13 kg olup -2 sd altındadır.günlük kalori ihtiyacı 1300 kcal /gündür. rapor tanısına da 20.00 katılım paylı rapor çıkmış . e43 protein-enerji malnitrasyonu yazılmış bu rapor a göre ödernir mi?

ÖZYURT ECZANESİ tarafından, 15.01.2019 15:28 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İyi çalışmalar, Stelara 45 mg için çıkan ilk rapor şu şekilde: Diğer hastalık modifiye edici sistemik tedavilere (Metotreksat) dirençli plak tip psoriazis vulgaris Ustekinumab tedavisini mahallinde alması uygundur. Hastanın kg:78 PASI:12 Ustekinumab flk 45 mg/ayda 1x1 (0hafta ilk doz, 4.hafta ikinci doz,daha sonra 12 haftada 1 kez subkutan) onay ve izlem formu numaraları bulunuyor. Bu şekilde 2 kutu stelara 45 mg ödenir mi? Teşekkürler.

DEVA ECZANESİ tarafından, 15.01.2019 14:04 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

MRB: Rapor Açıklama; 11.04.18 tar. VA:34 kg, boy:129,2 cm, kemik yaşı:8 yaş takvim yaşı:11 / 12 yaş idi. 11.10.18 tar. VA:36 kg, boy:130,8 cm (<3p,SDS:-2.7) kemik yaşı: 9 yaş takvim yaşı: 11,8/12 yaş idi . 6 Aylık takibinde 1.6 cm boy uzaması vardı. Büyümeyi etkileyen sistemik bir hastalığı ve beslenme boz. yoktu. Yıllık büyüme hızı yetersiz olduğu için Ötiroid dönemde iki ayrı büyüme hormonu uyarı testi yapıldı, ve yanıt alınamadı. Kemik yaşı kronolojik yaştan geri ( >2 yıl ) epifizleri son 6 ayda açık ve yıllık büyüme hızı 4,5 cm den az olan hastada büyüme hormonu tedavisine karar verildi. Bir yıl süreyle kul. üzere günde 3,5 Ü. 3 ayda 13 adet SAİZEN 8 MG kartuş (Rapor Tanı: E23.0 HİPOPİTÜİTARİZM ) hast. doğ. tarihi: 15.01.2007 hasta tc: 225 018 940 56 bu bilgilere göre SAİZEN 8 mg ödenirmi.. çok tşkr..

ISTASYON ÖZSÖYLER ECZANESİ tarafından, 15.01.2019 09:38 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

RAPOR:(LOPROLID ASETAT 3,75 MG MG 28 GÜNDE BİR DEVAM TEDAVİSİDİR . DAHA ÖNCE TRİPTORELİN ASETAT KULLANAN HASTA VA:24 KĞ DEVAM TEDAVİSİDİR. KİLOYA UYGUN DOZDUR. E30.1 PUBERTA PREKOS ) (KIZ HASTA ) HASTA 11/12/2008 DOĞUMLU LUCRİN DEPOT YAZILMIŞ DAHA ÖNCE DE 1 YIL DECAPEPTYL DEPOT KULLANMIŞ BU RAPORLA İDAME OLARAK LUCRİN DEPOT VEREBİLİRNİYİZ TŞK LER

CANSUNAR ECZANESI tarafından, 14.01.2019 17:28 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İyi günler, 250 g L-Arginin 2*12.5 10 günlük tedavi sisteme işlerken paket adedi ve kilitli torba olarak boyut ve adedi kaç olmalı?

HİCRAN ECZANESİ tarafından, 12.01.2019 12:30 tarihinde soruldu.
Cevapları görebilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
NÖBETÇİ ECZANELER ECZACI REHBERİ İLAÇ BİLGİ SORGULAMA ZORUNLU İLAÇ LİSTESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ
Copyright 2011 - 2016 ©
Bu site, en iyi Google Chrome tarayıcısı ile görüntülenmektedir.
Eflatunweb İnternet Hizmetleri - Web/Ios/Android logo tasarım 
kurumsal mail 
info mail 
yazılım uzmanı 
şirket maili 
kıvırcık